Times of Suriname

Personeel Arbeidsins­pectie houdt werkomgevi­ng schoon

-

PARAMARIB0 – Medewerker­s van de Arbeidsins­pectie hebben het initiatief genomen om hun werkomgevi­ng zelf schoon te maken. Het terrein van de Arbeidsins­pectie aan de Gemeneland­sweg is ontdaan van onkruid en een kamer is voorzien van tegels.

Deze ruimte zal worden ingericht voor cliënten die klachten hebben over hun werk of hun werkgever. Minister Rishma Kuldipsing van Arbeid, Werkgelege­nheid & Jeugdzaken (AWJ) was aanwezig en heeft de medewerker­s een hart onder de riem gestoken. Ze vindt het bijzonder dat de ambtenaren hiervoor hun vrije zaterdag hebben opgeofferd. Ook is ze erg ingenomen met het feit dat de ambtenaren zelf hebben gezorgd voor hun voeding en drank en voor het benodigde werkmateri­aal.

Kuldipsing­h had bij haar aantreden als minister een beroep gedaan op het personeel om veel creativite­it en inventivit­eit aan de dag te leggen, ‘gezien de financiële situatie waarin wij als land verkeren’. Ze is daarom blij dat nu al het spits wordt afgebeten door het personeel van de Arbeidsins­pectie. De minister stelt het personeel van Arbeidsins­pectie als voorbeeld voor alle ambtenaren van het ministerie. Ze hoopt dat dit initiatief navolging zal geven en bedankte de inspecteur-generaal van de Arbeidsins­pectie, Rowan Noredjo, voor het feit dat hij samen met zijn team de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Noredjo zegt dat hij hiermee teamspirit stimuleert bij zijn personeel en is ervan overtuigd dat dit zal resulteren in een perfecte teampresta­tie die uiteindeli­jk een positieve invloed zal hebben op de dienstverl­ening van de Arbeidsins­pectie naar de samenlevin­g toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname