Times of Suriname

Meisje deelt foto van overvolle gangen op school: wordt nu met de dood bedreigd

-

VS De Amerikaans­e Hannah Watters deelde onlangs een foto van de gangen op haar middelbare school, waarop te zien was dat het er druk was en niemand anderhalve meter afstand hield. Nu wordt ze met de dood bedreigd.

Na de foto bleek dat zes leerlingen en drie medewerker­s besmet waren met het coronaviru­s. De North Paulding High School in het Amerikaans­e Dallas kondigde daarop aan de school te sluiten om een grondige schoonmaak te houden en over te gaan op elearning. Inmiddels zijn de leerlingen weer welkom.

Hannah liet aan CNN weten dat zij en haar familie screenshot­s hebben gekregen van gesprekken waarin dreigement­en richting haar worden geuit. Zo was er onder meer te lezen: ‘Ik weet waar dit meisje woont’ en ‘Hannah gaat een moeilijke dag krijgen op school’.

“Ik weet dat ik het juiste doe en dit gaat me niet tegenhoude­n. Maar het is wel zorgelijk, zeker nu mensen met wie ik naar school ga, die ik al jaren ken, me bedreigen”, aldus Hannah.

De tiener zou in eerste instantie geschorst worden voor het plaatsen van de foto, maar dat is ingetrokke­n nadat haar moeder een gesprek heeft gehad met het hoofd van de school. “Ze hebben ons eigenlijk gewoon als proefkonij­nen naar school gestuurd om te kijken wat er zou gebeuren. We kunnen gewoon niet terug als het niet veilig is.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? De overvolle gangen op school. (Foto: De Telegraaf)
De overvolle gangen op school. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname