Times of Suriname

Tegenstand­er São Paulo daagt niet op na tien besmetting­en

-

VOETBAL - 2020 blijft een jaar met verbazingw­ekkende taferelen op en rond de velden. Zo ook zondag in Estádio da Serrinha in Goiânia, waar São Paulo FC voor niets kwam opdagen. De spelers van topclub São Paulo FC stonden al op het veld en hadden hun warming-up al afgerond, maar vlak voordat er afgetrapt zou worden verscheen thuisploeg Goiás Esporte Clube niet meer op het veld. De spelers hadden daar zojuist namelijk gehoord dat er sprake was van tien besmetting­en in de selectie.

De selectie van São Paulo FC kon na een reis van 898 kilometer dus onverricht­er zake weer terug naar huis. De testen van de spelers van Goiás kwamen pas laat naar buiten omdat testen die 24 uur eerder waren gedaan ongeldig waren verklaard. De voetballer­s moesten zich daardoor vrijdag nog eens laten testen.

In Brazilië is inmiddels sprake van meer dan 100 duizend doden door het coronaviru­s en zeker 3 miljoen besmetting­en. De Braziliaan­se competitie, de Campeonato Brasileiro Série A, ging zaterdag desondanks wel weer van start in lege stadions.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname