Times of Suriname

Schietinci­dent bij Witte Huis, Trump in veiligheid gebracht

- Trump wordt weggehaald door een medewerker van de Secret Service. (Foto: De Telegraaf)

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump is in veiligheid gebracht nadat er in de buurt van het Witte Huis was geschoten. Een persconfer­entie werd onderbroke­n toen beveiliger­s Trump kwamen halen om hem naar de Oval Office te brengen. De verdachte is neergescho­ten door de Secret Service en naar het ziekenhuis gebracht. De persconfer­entie was rond zes uur ’s avonds (plaatselij­ke tijd) enkele minuten aan de gang toen agenten van de Secret Service de president uit de persruimte kwamen ophalen. Daarbij werd niet uitgelegd waarom de persconfer­entie op dat moment werd onderbroke­n. Onder anderen minister van financiën Steve Mnuchin werd ook opgehaald en de kamer werd afgesloten.

Trump keerde even daarna terug in de persruimte en vertelde toen dat een gewapende man door de Secret Service of de politie zou zijn neergescho­ten bij het Witte Huis. Dat zou een klein stukje buiten de hekken rond het Witte

Huis zijn gebeurd. “Het lijkt allemaal goed onder controle”, aldus de president, die zei niet te weten hoe het gaat met de neergescho­ten man. De Secret Service meldde in een verklaring dat een 51jarige man een medewerker van de beveiligin­gsdienst benaderde en zei dat hij gewapend was. Daarop rende de man op de bewaker af en hij leek naar een ‘voorwerp’ in zijn kleding te grijpen. De verdachte nam daarbij een schiethoud­ing aan, waarop de bewaker besloot het vuur te openen en de man in de borst trof. Naast de verdachte werd ook de bewaker na het schietinci­dent naar een ziekenhuis overgebrac­ht.

Twee politiebro­nnen zeggen tegen nieuwszend­er CNN dat de verdachte ongewapend was. Een regeringsf­unctionari­s stelt juist dat er sprake was van een schutter in de buurt van het Witte Huis die is ingerekend.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname