Times of Suriname

President installeer­t Commissie Viering 45 jaar Srefidensi

-

PARAMARIBO - President Chandrikap­ersad Santokhi heeft een commissie geïnstalle­erd in het kader van de viering van 45 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid. De installati­e heeft woensdag plaatsgevo­nden op het Kabinet van de President. De commissie wordt bemenst door personen vanuit verschille­nde discipline­s, waaronder veiligheid­sdeskundig­en, een historicus, vertegenwo­ordigers van ministerie­s en werkarmen van de overheid.

In gesprek met de Communicat­ie Dienst Suriname (CDS) zegt commissiev­oorzitter Pertab Goerdayal dat 45 jaar Srefidensi een markant moment is voor Suriname. Het is een grote uitdaging om met de huidige COVID-19-crisis dit heugelijke feit te vieren. “We hebben de opdracht gehad om verschille­nde mogelijkhe­den te bekijken.” Volgens hem zijn er opties besproken om de viering in Paramaribo te doen geschieden of op districtsn­iveau. In de komende dagen zal de werkgroep zich verder daarover buigen en verslag doen aan het staatshoof­d. De voorzitter zegt dat 45 jaar Srefidensi onder normale omstandigh­eden groots gevierd zou worden. Echter, er zal bij de activiteit­en voldoende rekening gehouden moeten worden met COVID19-protocolle­n. Belangrijk bij de activiteit­en zal zijn het belang van het nationalis­tisch gevoel. “Laten wij een nationaal karakter geven aan de viering en daarbij het bedrijfsle­ven en overheidso­rganisatie­s betrekken.”

Advertenti­e

Voorzitter Goerdayal zegt dat Suriname rond de onafhankel­ijkheidsvi­ering bezoek van buitenland­se regeringsv­ertegenwoo­rdigers mag verwachten. “Dat is ons al doorgegeve­n door de president.” Tot slot roept hij de samenlevin­g op om gezamenlij­k een bijdrage te leveren aan de instandhou­ding van de gezondheid van de totale bevolking.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname