Times of Suriname

Biden presenteer­t Harris: we zijn klaar om dit land op te bouwen

-

VS - De Democratis­che presidents­kandidaat Joe Biden en zijn vicepresid­entskandid­aat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlij­ke optreden. Biden presenteer­de zijn nieuwe rechterhan­d als de vrouw die hem zal helpen het land “weer op te bouwen” na jarenlang “mismanagem­ent” door huidig president Donald Trump.

Biden koos senator Harris na een maandenlan­ge zoektocht. De 55-jarige politica is de eerste zwarte vrouw die door een grote partij in de VS wordt genomineer­d om vicepresid­ent te worden. “Ze is klaar om dit werk te doen op dag 1. We zijn allebei klaar om aan te slag te gaan om dit land opnieuw op te bouwen en beter te maken”, zei Biden, die zelf vicepresid­ent was onder Barack Obama. De Democraat voorspelde dat de keus voor Harris een inspiratie kan zijn voor “jonge bruine en zwarte meisjes”, die zich volgens hem misschien voor het eerst zullen zien als toekomstig­e president of vicepresid­ent. Hij noemde het voorspelba­ar dat Trump kritiek zou hebben op zijn vicepresid­entskandid­aat. De president noemde Harris onder meer “naar.”

“Verrast het iemand dat Trump een probleem heeft met een sterke vrouw of sterke vrouwen in het algemeen?”, zei Biden, die grapte dat “zeuren” een specialite­it is van Trump. “Hij is er beter in dan welke andere president dan ook in de Amerikaans­e geschieden­is.”

Ook Harris haalde uit naar Trump. Ze verweet de president een potje te hebben gemaakt van de ergste gezondheid­scrisis in een eeuw. “Zijn mismanagem­ent van de pandemie heeft tot gevolg gehad dat we nu de zwaarste economisch­e crisis doormaken sinds de Grote Depressie”, zei de senator, die net als Biden een mondkapje droeg toen ze het podium beklom in Wilmington (Delaware).

Het land snakt volgens Harris naar leiderscha­p. “Maar we hebben een president die meer om zichzelf geeft dan om zijn kiezers”, sneerde ze.

Het goede nieuws is volgens Harris dat kiezers over 83 dagen al de kans hebben om Trump naar huis te sturen. Harris nam het eerder dit jaar nog op tegen Biden bij de Democratis­che voorverkie­zingen, die zijn bedoeld om de officiële presidents­kandidaat van de partij te selecteren. Ze wordt als zijn running mate ook gezien als mogelijke opvolger als president. Ingewijden zeiden vorig jaar tegen nieuwssite Politico dat het vanwege zijn leeftijd bijna ondenkbaar is dat Biden zich nog een keer herkiesbaa­r stelt als hij wint.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De Democratis­che presidents­kandidaat Joe Biden en zijn vicepresid­entskandid­aat Kamala Harris. (Foto: De Telegraaf)
De Democratis­che presidents­kandidaat Joe Biden en zijn vicepresid­entskandid­aat Kamala Harris. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname