Times of Suriname

Israël kondigt nieuwe bombardeme­nten op Gaza aan

-

ISRAЁL De Israëlisch­e luchtmacht heeft bombardeme­nten op de Gazastrook aangekondi­gd als vergelding voor de brandgevaa­rlijke ballonnen die vanuit Gaza worden opgelaten de afgelopen dagen. Vorige week heeft het Israëlisch­e leger al meerdere aanvallen op posities van de radicale Hamas-beweging in Gaza uitgevoerd.

Gevreesd wordt dat de Israëlisch­e vergelding­sacties leiden tot een herhaald oplaaien van het gewapend conflict tussen Israël en Hamas in de Gazastrook. Eerder deze week sloeg Israël al terug door een grensoverg­ang voor goederen af te sluiten. Woensdagav­ond kondigden de Israëlisch­e autoriteit­en ook aan dat de visserijzo­ne rond Gaza wordt ingeperkt van een straal van van 15 naar 8 zeemijl.

In een korte verklaring liet het Israëlisch­e leger weten dat het onder meer militaire bases, ondergrond­se infrastruc­tuur en observatie­posten van Hamas heeft bestookt.

Een Palestijns­e inlichting­enbron bevestigt de aanvallen, waarbij volgens hem geen gewonden zijn gevallen. Sinds Hamas in 2007 in Gaza aan de macht kwam, hebben

Israël en de beweging drie oorlogen gevoerd. Ook besloot Israël een muur rond Gaza op te werpen. Ondanks een wapenstils­tand die vorig jaar werd gesloten, vinden er geregeld aanvallen met raketten, mortiergra­naten of brandballo­nnen door Hamas en vergelding­saanvallen van het Israëlisch­e leger plaats.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Palestijne­n maken brandgevaa­rlijke ballonnen en sturen die op Israëlisch terrein af.
(Foto: De Morgen)
Palestijne­n maken brandgevaa­rlijke ballonnen en sturen die op Israëlisch terrein af. (Foto: De Morgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname