Times of Suriname

TUI leent 1,2 miljard euro van Duitse staat om winter door te komen

-

BERLIJN - Reisorgani­satie TUI leent nog eens 1,2 miljard euro van de Duitse overheid. Een bestaande lening wordt door de Duitse staatsbank verhoogd met 1,05 miljard euro. Daarnaast geeft TUI een converteer­bare obligatie van 150 miljoen euro uit aan het Duitse stabiliser­ingsfonds WSF, meldt het bedrijf woensdag.

Volgens TUI is het geld nodig om het bedrijf door de winter te helpen. In dat seizoen worden altijd minder reizen geboekt. Daarnaast kan het bedrijf het geld gebruiken om te kunnen omgaan met de onzekerhei­d rondom de reisbeperk­ingen. CEO Fritz Joussen van TUI benadrukt dat het alweer beter met het bedrijf gaat dan aan het begin van de coronacris­is. “Mensen gaan weer op vakantie”, zegt hij. Toch denkt hij dat de steun hard nodig is, omdat niemand weet wanneer een werkend vaccin ontwikkeld wordt.

Het is niet de eerste keer dat TUI geld van de Duitse overheid leent. In maart leende de reisorgani­satie al 1,8 miljard euro vanwege de coronacris­is. Een van de voorwaarde­n van de lening is dat TUI gedurende de looptijd van de lening geen dividend mag uitkeren. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname