Times of Suriname

Deelname Ronaldo aan duel met Barcelona nog niet uitgeslote­n

-

VOETBAL - De kans bestaat dat Cristiano Ronaldo volgende week woensdag kan meedoen in de wedstrijd tussen Juventus en Barcelona in de Champions League. Donderdagm­iddag werd bekend dat de aanvaller opnieuw een positieve test voor het coronaviru­s heeft afgelegd, waarna Marca de conclusie trok dat hij niet mag meedoen aan de wedstrijd van volgende week. Dat blijkt echter wat genuanceer­der te liggen, maakt Tuttosport duidelijk.

Marca schreef dat besmette spelers zeven dagen voor een Europese wedstrijd een negatieve coronatest moeten overleggen om aan de aftrap te mogen verschijne­n. Hoewel Ronaldo volgens de berichtgev­ing geen symptomen vertoont, test hij nog steeds positief. Tuttosport maakt echter duidelijk dat zijn deelname daardoor nog niet uitgeslote­n is. De Italiaanse krant beroept zich op artikel 7, subparagra­af 7 van de coronaregl­ementen van de UEFA.

In de subparagra­af staat dat een speler zeven dagen voor een wedstrijd niet per se negatief hoeft te testen, maar dat er wel een medisch dossier opgestuurd moet worden, waaruit blijkt dat hij ‘hersteld’ is. Er wordt in de regelgevin­g bij stilgestaa­n dat het ‘herstel’ niet altijd volledig gelijkloop­t met het afleggen van een negatieve test. De UEFA wil een week van tevoren slechts horen dat een speler geen symptomen vertoont.

Ronaldo heeft sinds de eerste dag van zijn besmetting, 13 oktober, geen symptomen vertoond en is technisch gezien dus al ‘hersteld’. Woensdag heeft Juventus de benodigde documenten opgestuurd naar de UEFA. Daardoor is er nog één voorwaarde voor Ronaldo om tegen Barcelona te kunnen meedoen: daags voor de wedstrijd moet hij wel negatief testen op het coronaviru­s.

(AD)

 ??  ?? Cristiano Ronaldo kan spelen in de wedstrijd tegen Barcelona, als hij daags voor de wedstrijd negatief getest wordt het coronaviru­s. (AD)
Cristiano Ronaldo kan spelen in de wedstrijd tegen Barcelona, als hij daags voor de wedstrijd negatief getest wordt het coronaviru­s. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname