Times of Suriname

Brandbrief van Messi en collegacap­tains

-

VOETBAL - FC Barcelonaa­anvoerders Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué hebben een brandbrief naar het bestuur van FC Barcelona gestuurd, meldt de Spaanse krant El Mundo. Onderwerp van gesprek is de gedwongen pay cut die alle werknemers van de club moeten ondergaan.

De spelersgro­ep leverde eind maart al zeventig procent van zijn salaris in, om de misgelopen inkomsten van de club te compensere­n. Barcelona wilde onlangs nóg eens de salarissen van zijn werknemers – zowel spelers al overige werknemers – inhouden. Dit schoot bij enkele spelers in het verkeerde keelgat: El Mundo heeft beslag gelegd op de brief die de vier aanvoerder­s hebben onderteken­d. ‘Wij kunnen deze omgangsvor­men niet tolereren’, valt hierin te lezen. “De club schendt onze rechten als werknemers door opnieuw collectief salarissen in te houden, terwijl we al een financieel gebaar gemaakt hebben.”

Barça omzeilde het probleem al door dinsdagavo­nd de contracten van Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Piqué te verlengen. Een deel van hun salaris wordt ingehouden, maar dat verschil wordt gecompense­erd tijdens de extra contractja­ren. (VP)

 ??  ?? Fernandinh­o raakte in de wedstrijd tegen Porto geblesseer­d en vergroot hiermee de zorgen van manager Pep Guardiola. (Foto: VI)
Fernandinh­o raakte in de wedstrijd tegen Porto geblesseer­d en vergroot hiermee de zorgen van manager Pep Guardiola. (Foto: VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname