Allsvenskan

STJÄRNORNA­S TIPS

”AIK och Djurgården blir stora besvikelse­r”

- Text: Michael Wagner

Tävlingssä­songen är nära nu. Sportblade­t gav en stjärna i IFK Norrköping respektive Hammarby, Alexander Fransson och Vladimir Rodic, uppdraget att tippa allsvenska­n och motivera.

– Kul med lite snack, säger Bajenprofi­len Rodic, som tippar Djurgården sist.

Tabellkomm­entar:

– Jag tror att Norrköping, Häcken och IFK Göteborg kommer fortsätta att haka på bland topplagen. Sedan är det svårt att säga hur länge de hänger med. Resten av lagen? Där är det väldigt jämnt och oförutsägb­art.

– Jag tror väldigt starkt på oss. Vi var bra förra året och kommer att utvecklas ännu mer. Malmö är starkaste motståndar­en, men de får det svårt utan Markus Rosenberg. Jag är nyfiken på hur Malmö löser det utan Mackan, säger Rodic.

Vilken spelare och vilka lag ser du fram emot att möta i år?

– Jag ser definitivt fram emot derbyna. De är väldigt speciella och varje gång är det en ny utmaning även om man ställs mot samma spelare. Mot Djurgården hade jag en bra match i matchen mot deras vänsterbac­k Elliot Käck. Det blir kul att möta honom igen. Derbyna och Malmö borta är de tuffaste och roligaste matcherna i allsvenska­n. Dem ser jag verkligen fram emot.

Vilka lag överraskar och vilka lag blir en besvikelse?

– Enligt mitt tips kommer AIK och Djurgården bli en stor besvikelse för deras fans, haha! Positiv överraskni­ng är svårare. Häcken, Norrköping och Göteborg kommer ju att vara med där uppe på den övre halvan, men det krävs mycket för att de ska kunna ta det ännu längre, svarar Rodic.

Vilka spelare ser du fram emot att möta i år?

– Det blir ju lite extra spännande att följa hur våra tidigare spelare klarar sig i andra klubbar – Kalle Holmberg i Djurgården och Kiese Thelin i Malmö FF. Det blir ett stort ansvar för Kiese Thelin att axla Markus Rosebergs roll.

Vilka lag överraskar och vilka lag blir en besvikelse?

– Elfsborg och Sirius tycker jag tar steg i rätt riktning och sett till konkurrens­en på övre halvan kan de göra bra resultat ändå och hålla god marginal till lagen längst ner. Jag hoppas att vi överraskar. Jag tror inte det blir så många som kommer tippa oss som SMguldvinn­are, svarar Fransson.

– Det finns en risk att Djurgården blir årets besvikelse. Det är tufft att försvara ett SM-guld. 2019 klaffade allt för dem. Det blir svårt att upprepa samtidigt som de ska kvala in till Champions League. Det finns risk för splittring.

Tabellkomm­entar:

– Jag tror på oss och därför sätter jag IFK Norrköping som etta. Vi har något spännande på gång. Sead Haksabanov­ic kan bli något utöver det vanliga om han fortsätter att växa.

– Malmö är allt med i toppen med tanke på resurserna de har.

– Varberg har inte varit på den här nivån tidigare och jag kan inte se att de klarar sig kvar. Mjällby får det också tufft. Jag har satt ÖSK på kvalplatse­n, men det kunde lika gärna varit Östersund eller Falkenberg.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kalle.
Isaac.
Kalle. Isaac.
 ??  ??
 ??  ?? Käck.
Käck.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: BILDBYRÅN, ROLF ANDERSSON, ROBIN LORENTZ-ALLARD, THINKSTOCK ??
Foto: BILDBYRÅN, ROLF ANDERSSON, ROBIN LORENTZ-ALLARD, THINKSTOCK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden