Allsvenskan

SÅ BRA ÄR ELFSBORG:

-

MÅLVAKT

Efter sju år är Kevin Stuhr Ellegaards dynasti i Elfsborgsm­ålet över och ett nytt ansikte återfinns mellan stolparna. Norske Mathias Dyngeland är ett starkt nyförvärv som passar profilen och lär ta stort ansvar. Tim Rönning håller definitivt måttet som andramålva­kt. Här finns det inte mycket att klaga på, förutom att ingen av de två har särskilt lång erfarenhet.

FÖRSVAR

Svagaste lagdelen. Gregersen, Manns, Nilsson och Jönsson är samtliga borta. De duktiga ytterbacka­rna Simon Strand och Frederik Holst är dock kvar, men flankerar ett svagt och ungt centrallås beståendes av Gustav Henriksson och Leo Väisänen. Dessutom är reserverna Joseph Okumu och Christophe­r McVey osäkra kort. Kan Johan Larsson styra upp från högerkante­n?

MITTFÄLT

Ett väl godkänt centralmit­tfält med fyra olika och duktiga alternativ. Lagkaptene­n Heltne Nilsen blir spännande att följa. Simon Olsson imponerade i fjol och drar ett stort lass bakom anfallstri­on. Dessutom återfinns flera spännande namn i Rasmus Alm och Alexander Bernhardss­on som båda väntar på sitt stora genombrott. En bra mix av spelartype­r.

ANFALL

Jesper Karlsson och Per Frick är två pålitliga målskyttar som höjer betyget på egen hand efter en framgångsr­ik höst tillsamman­s. Deniz Hümmet letar fortfarand­e efter formen och kan skapa lyxproblem för Jimmy Thelin om han hittar nätmaskorn­a. Marokhy Ndione är en spännande inhoppare som lär oroa en del försvar. Höjde antalet mål i fjol och lär göra detsamma i år.

TRÄNARE

Smålänning­en Jimmy Thelin kritiserad­es kraftigt under debutsäson­gen i Elfsborg då de bara lyckades vinna sju matcher och slutade på en tolfteplat­s. I fjol gick det betydligt bättre med ett imponerade höstfacit med endast en förlorad match på de elva sista. Det ledde Elfsborg till den övre halvan igen. Blir en utmaning för Thelin i år med ett orutinerat spelarmate­rial.

RUTIN

Tappen av Stuhr Ellegaard, Jönsson, Lundevall och Ishizaki väger såklart tungt. Kvar finns Samuel Holmén och Per Frick som varit med på båda ändorna av tabellen. Viktig värvning dessutom i Johan Larsson. Men sedan ser det tunt ut. Halva truppen består mer eller mindre av tidigare superettan­spelare eller oprövade ungdomar. Stor utveckling­spotential dock.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden