Mitt i Solna

En historisk höst väntar Stockholm

- JOAKIM FRANSSON Chefredakt­ör Prata med mig! joakim.fransson @direktpres­s.se

Jag har varit journalist i över 30 år och jag kan ärligt säga att jag aldrig varit med om en tuffare tid i yrkeslivet än denna vår. Och då har jag ändå varit med om två redaktions­nedläggnin­gar och tre tidningsko­nkurser.

Så när vi nu tar ett fyra veckor långt utgivnings­uppehåll för de flesta av våra tidningar (Stockholms innerstad undantagen) så konstatera­r jag att en semester aldrig varit mer efterlängt­ad och välförtjän­t än den som våra fotografer, säljare, redigerare, reportrar och chefer nu går hem till.

En kraftigt reducerad arbetsstyr­ka har gjort allt för att göra din lokala tidning så lokal som de bara mäktat med. Och de har sannerlige­n lyckats. Till alla dem vill jag uttrycka min djupaste beundran och tacksamhet. Sällan har jag sett ett sådant engagemang.

Men också ni läsare ska ha en stor eloge för ert tålamod med att allt inte varit som vanligt. ”En av många saker som man väl får vänja sig vid under en

vår som inte blev som någon annan”, som en läsare på Mälaröarna lätt poetiskt uttryckte det när vi språkades om tidningsin­nehållet.

Nu väntar en historisk höst. Stockholms två lokaltidni­ngar blir en. Ett sammangåen­de som långsiktig­t kommer att säkra lokaljourn­alistikens framtid i Stockholm. Men först tar vi semester och en synnerlige­n underbar sådan önskar jag er alla!

Också ni läsare ska ha en stor eloge för ert tålamod med att allt inte varit som vanligt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden