Mitt i Spånga

Polisen varnar för falska kontrollan­ter.

-

STOCKHOLM. Under våren och inledninge­n av sommaren har många orter i landet drabbats av bedragare som kommer hem till äldre personer med förevändni­ngen att de ska kontroller­a brandvarna­ren.

Väl inne i bostaden hanteras brandvarna­ren och brottsoffr­et ska sedan betala för kontrollen eller för en ny brandvarna­re. Betalninge­n ska ske med kort på plats och koden luras av brottsoffr­et. Sedan stjäls kortet och stora uttag kan göras, även värdesaker har i vissa fall försvunnit från bostaden.

Polisen tror att bedragarna flyttar runt och att fler äldre kommer att drabbas och uppmanar nu till försiktigh­et innan man släpper in okända personer i bostaden. Om man bor i en hyreslägen­het är det fastighets­ägarens ansvar att det finns brandvarna­re i bostaden. Om man inte känner till att det ska utföras någon kontroll av brandvarna­re så kontakta hyresvärde­n och kontroller­a om de har kontroller i området.

Om man bor i bostadsrät­t eller villa/radhus är det den boendes eget ansvar att se till att det finns en brandvarna­re. Om man själv inte har tagit initiativ till en kontroll av utrustning­en så uppmanar polisen boende att inte släppa in personer som oväntat kommer till bostaden. Be en anhörig eller vän om hjälp att kontroller­a brandvarna­ren. Många gånger krävs bara ett batteribyt­e.

 ??  ?? .
VARNING. Polisen varnar för falska kontrollan­ter av brandvarna­re. Framför allt äldre har drabbats.
. VARNING. Polisen varnar för falska kontrollan­ter av brandvarna­re. Framför allt äldre har drabbats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden