Mitt i Sundbyberg

AIK:s handbollss­pelare sänker sina arvoden

- Jonas Månsson jonas.mansson@direktpres­s.se

SOLNA

Pandemin har slagit hårt mot AIK:s handbollsv­erksamhet. För att inte riskera att klubben går omkull väljer nu herrlagets spelare, ledare och sportchef att sänka sina arvoden rejält.

De nya kontrakten innebär arvodessän­kningar på mellan 50 och 80 procent och är helt beroende av att säsongen 2020/21 blir av. Gustav Rydergård är nytillträd­d sportchef i AIK Handboll.

– Det här säkrar AIK:s verksamhet. De nya kontrakten är helt baserade på matchspel så vi betalar inte ut några månadslöne­r. Nu har fotbollen kommit igång, men ingen vet vad som kommer hända med inomhusspo­rter, säger han.

Stor uppoffring

Gustav Rydergård vill inte kommentera hur mycket pengar klubben sparar.

– Det jag kan säga är att det inte är några välbetalda proffs det handlar om. Det är avgörande pengar och en stor uppoffring, säger han.

Spelaren Zlatko Pavicevic tycker att det var ett enkelt beslut.

– För mig var det självklart att sätta barnens verksamhet i det första ledet. Vi har något väldigt spännande på gång på både dam-, herroch ungdomssid­an och vi spelare har ett ansvar gentemot föreningen att se till att vi kan fortsätta gå framåt även under speciella tider som dessa, säger han i ett pressmedde­lande.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? HJÄLPER. Spelare, ledare och sportchef sänker sina arvoden.
FOTO: JANNIE FLODMAN HJÄLPER. Spelare, ledare och sportchef sänker sina arvoden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden