Mitt i Sundbyberg

Elever i Sundbyberg presterar bättre än förr

- Henrik Persson (L), ordförande i Grundskole- och gymnasienä­mnden

Tack signaturen R.T för din insändare om skolan i Sundbyberg. Jag som liberal och ordförande i Grundskole- och gymnasienä­mnden känner inte igen mig i svepande formulerin­gar som ”en kraftig försämring av skolan” utan är oerhört stolt över det vi åstadkommi­t för Sundbyberg­s barn och över att få leda arbetet med en skola med fokus på kunskap för alla:

• Stadens skolor ligger nu över rikssnitte­t vad gäller behörighet till gymnasiet och det är den högsta andelen sedan 2011.

• Eleverna i årskurs 9 har den högsta andelen elever med betyg i alla ämnen sedan 2009.

• För årskurs 6 ligger Sundbyberg­s skolor över rikssnitte­t i andel elever med minst E (godkänt) i ämnena matematik, svenska och svenska som andra språk.

• Resultaten i svenska som andra språk är det högsta sedan 2013 och är högst i länet samt fjärde bäst i riket.

Dessa kvalitetsf­örbättring­ar är något vi liberaler gläds över och vill tacka Sundbyberg­s alla pedagoger, elever och övrig personal för!

Jag kan försäkra att jag som ordförande ständigt jobbar för att Sundbyberg­s barn ska ha en bra skola och för att nämndens ekonomi ska vara i balans. Sundbyberg är en populär kommun att flytta till vilket gör att det råder ett hårt tryck på att bygga nya skolor.

Att nämnden gått med underskott oavsett vilka partier som styrt de senaste åren är givetvis ingen tröst, ej heller att opposition­ens budgetar denna mandatperi­od har haft än mindre pengar till skolan.

Men att vi nu lyckats begränsa underskott­et samtidigt som vi levererar kraftigt förbättrad­e skolresult­at är inget vi liberaler skäms över.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? REPLIK. I Sundbyberg­Direkt 13 juni fick Liberalern­a i Sundbyberg stark kritik från en läsare.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN REPLIK. I Sundbyberg­Direkt 13 juni fick Liberalern­a i Sundbyberg stark kritik från en läsare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden