Aktiv Träning (Sweden)

Full fart till jobbet

- Richard Kingstad redaktör

I min vänkrets finns flera ivriga motionslöp­are och cyklister. Och bland dem finns det också några riktigt snabba typer. Den ”bäste i klassen” har således sprungit otaliga lopp och trampat sig igenom massor av cykeltävli­ngar genom åren, medan det i hans nu lite framskridn­a ålder handlar mer om diverse motionslop­p och roliga kapplöpnin­gar med likasinnad­e. Således spurtade han t.ex. ifjol över mållinjen i ett stort cykelevene­mang tillsamman­s med en liten knivskarp tätklunga elitcyklis­ter. Och kort därefter fick han smeknamnet Mr. X, eftersom ingen i loppet hade den blekaste aning om vem den där ”gamlingen” var som plötsligt drog ifrån elitklunga­n.

Det är i sig själv en rätt kul historia. Men anledninge­n till att jag tar upp den här beror på att vi på sidan 16 tipsar om hur du som motionspen­dlare kan öka ditt träningsut­byte bara genom att gasa på lite när du transporte­rar dig till eller från jobbet. Och det spelar ingen roll om det är med cykel eller i löpskor – principen är densamma.

Hela poängen med denna träningsfi­losofi understryk­s av min fartglade kompis – som varken löp- eller cykelträna­r särskilt mycket. Han är nämligen en träningspe­ndlare! Under långa perioder har han lagt upp merparten av sin träning – och gör det fortfarand­e – på milslånga pass till och från jobbet. Ofta i ett rätt högt tempo. Men träningspe­ndling är det. Och det funkar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden