Bohusläningen

Stiller slutar som klubbchef i Ljungskile

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Klubbchefe­n Hannes Stiller lämnar Ljungskile. Han har sagt upp sig från sin tjänst och slutar vid månadsskif­tet.

39-årige Hannes Stiller tog över efter Mats Andersson som klubbchef i Ljungskile. Men nu är det alltså slut för hans del.

– Det stämmer att jag lämnar, säger han till Bohuslänin­gen.

REDAN FÖR NÅGRA månader sedan gav han besked till föreningen och på fredagen blev saken offentligt. Kommande fredag är sista arbetsdage­n, men han kommer ändå att stå till förfogande under delar av oktober.

– Även om jag successivt avvecklat mig här så finns det saker jag kommer att hjälpa till med.

Vem som tar över efter Stiller är ännu oklart.

– Det får du kolla med styrelsen, men vad jag vet finns inget klart eller om man tänker att bara en person ska ta över, säger han.

ENLIGT HANNES STILLER finns det flera anledninga­r till att han lämnar Ljungskile.

– Jag har kört hårt sedan jag började som assisteran­de tränare och senare klubbchef. Nu känner jag att jag behöver komma härifrån och fundera på vad jag ska syssla med i framtiden. Närmast ska jag ta pappaledig­t och vara med min dotter som är två år och som jag försakat under den här tiden. Sedan får vi se. Det har mycket med tajming att göra. Det finns inte så många tjänster som har med fotboll att göra.

Han medger att tjänsten som klubbchef kanske inte blivit vad han hoppats på.

– Jag trodde jag skulle få syssla mer med fotboll än vad jag gör i dagsläget. Någonstans där är det ju som roligast. Din förra klubb IFK Göteborg brukar ju ta hem gamla spelare till sin organisati­on. Kan Blåvitt vara något?

– Ja... haha, det är möjligt att det kan vara så, men jag vet inte. Jag är öppen för det mesta och lyssnar om någon är intressera­d av mina tjänster. Vi får se ...

Under tiden i Ljungskile har han satt stort värde på de insatser som föreningsm­änniskorna gör.

– Jag är uppvuxen i föreningsl­ivet och älskar det. Det är många som sliter hårt för att få detta att fundera. Det är en kraft och gemenskap i det som inte synliggörs tillräckli­gt, säger han.

BLAND DE BÄSTA sportsliga minnena nämner han några segrar mot Gais där han också själv varit med och avgjort.

Bland det som varit jobbigt nämner han klubbens ekonomi.

– Det har vi slitit med länge och det är inte det roligaste. Det måste klubben få ordning på liksom arenafråga­n. Att äga och driva är inte enkelt och belastar klubben. Det tar mycket energi och resurser och påverkar vardagsarb­etet.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? SLUTAR. Hannes Stiller har gjort sitt som klubbchef i Ljungskile.
Bild: ERIK WEIEFORS SLUTAR. Hannes Stiller har gjort sitt som klubbchef i Ljungskile.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden