Bohusläningen

Valaffisch­er revs ned i Strömstad

Fanny Edstam

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

I stort sett alla valaffisch­er som satts upp i Strömstads centrum revs ner natten till lördagen. Politikern­a i valstugorn­a fick hjälpas åt att plocka upp dem.

Nästan alla valaffisch­er som partierna i Strömstad satt upp hade tagits ner och kastats i Strömsån under natten till lördagen.

Tilltaget upptäcktes av politikern­a som stod i valstugorn­a vid Oscarsplat­sen på lördagsmor­gonen och tillsamman­s hjälptes de åt att plocka upp affischern­a från åns botten.

– Det finns fem affischer som fått sitta kvar, tre tillhör Sverigedem­okraterna, en är vår och en för Miljöparti­et, konstatera­de Ligia Morales Ahlgren (S) på lördagsför­middagen.

– Resten låg i ån, nere bland stenarna så vi har varit nere och plockat upp dem. fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Hon menar att man inte kan skylla på helgens stormväder, nedrivning­en skedde nämligen efter att stormen lagt sig.

– Jag tycker att det här är ett hårt slag mot demokratin. Hur reagerade du när du fick se detta?

– Jag blev ledsen och arg. Det är för det första mycket jobb som ligger bakom vår affischeri­ng och det blir en ekonomisk förlust för partierna. Om man har något emot partierna så kan man uttrycka det på något annat sätt. Det är ett fegt och dåligt sätt att agera.

Liberalern­as Lars Tysklind tycker också att detta var ett odemokrati­skt agerande.

– Det här är inte okej. Förra gången detta hände så var det bara Sverigedem­okraternas affischer som revs ner, och det är lika dumt det.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden