Mitt i Botkyrka

Seniorer flyttar in i gamla musikhuset

- Albin Tingstedt albin.tingstedt@direktpres­s.se

Nu står det klart att Mötesplats Tumba flyttar in i Musikhuset­s Lagrets gamla lokaler på Storvretsv­ägen 4 i Storvreten.

Så sent som för två veckor sedan besökte BotkyrkaDi­rekt Musikhuset Lagrets lokaler, där man var i full rulle med att packa ned sina tillhörigh­eter efter ett beslut om att flytta Lagret till nya lokaler i Storvretsk­olan.

Samtidigt har det länge varit ovisst var Mötesplats Tumba skulle hålla till efter årsskiftet, då kontraktet till de nuvarande lokalerna egentligen gick ut. Lyckligtvi­s kunde kommunen fortsätta driva verksamhet­en i väntan på att man hittade en ny lokal.

I lokalen kan vi fortsätta ha ett café, en gympasal med duschar och ett gym.

Renovering­ar väntar

Nu står det klart att Mötesplats Tumba kommer att hålla till i Musikhuset Lagrets gamla lokaler i Storvreten.

– I lokalen kan vi fortsätta ha ett café, en gympasal med duschar och ett gym – de viktigaste delarna av Mötesplats Tumba. Vi kommer att behöva renovera lokalen under våren. Vi har en arbetsgrup­p från mötesplats­en som jobbar med det här, så det kommer att bli bra, säger Annika Welander som är samordnare på Mötesplats Tumba, i ett uttalande.

Men innan lokalerna i Storvreten kan öppna för de äldre, måste lokalerna renoveras. När renovering­en är klar kan inte Petra Oxonius, omsorgsdir­ektör på Botkyrka kommun, svara på. Istället har hon bett om att få återkomma i ärendet.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? NYA HYRESGÄSTE­R. Nu står det klart att seniorerna flyttar in i Musikhuset Lagrets gamla lokaler.
TUMBA
FOTO: CLAUDIO BRITOS NYA HYRESGÄSTE­R. Nu står det klart att seniorerna flyttar in i Musikhuset Lagrets gamla lokaler. TUMBA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden