Mitt i Bromma

Hyllas – efter sönderkörd brevlåda

Morris och hans vänner råkade köra på en brevlåda i Solhem en vårkväll. Nu hyllas 17-åringen av villaområd­et för hur han hanterade den beklämmand­e situatione­n.

- Sofia White

Strax innan midnatt hörde Tomas Bringmyr en smäll utanför sin villa i Solhem. Strax därefter knackade en granne på hans villa, som sa att några ungdomar kört på Tomas brevlåda.

Mitt i natten som det var, och eftersom han endast var iklädd ett par kallingar, lät han det hela vara till nästa dag. Utan större förhoppnin­gar knåpade han ihop ett inlägg i en lokal Facebookgr­upp.

”Jag har själv några brevlådor på mitt samvete från min ungdom, så jag antar att jag ’had it coming’. Jag hoppas moppen och killen är ok. Vill han rena sitt samvete så kan han få komma förbi och klippa gräset eller nåt”, skrev han i inlägget.

Kom med kompisen

Redan samma dag hörde han ett ”hallå” från trädgården. Där stod 17-åriga Morris Simons, ägare till moppen som smällt in i Tomas brevlåda, redo att klippa Tomas gräsmatta. För att få till ett perfekt resultat hämtade han dessutom en kantgräskl­ippare hemifrån.

Och inte nog med det. Dagen efter att Morris utfört jobbet, var han tillbaka igen. Denna gång med kompisen som suttit på moppen när den small in i brevlådan, som nu också ville be om ursäkt.

När Tomas Bringmyr berättade om hur det hela utvecklat sig fick både han och Morris hyllningar i gruppen.

När vi träffar de två huvudperso­nerna i historien några veckor senare, är stämningen god mellan de två.

Morris berättar hur det gick till när de körde sönder brevlådan.

– Min kompis hade inte kört så mycket så jag lät honom testköra min moppe. Han fick en snabb genomgång och så körde han iväg, men så gasade han lite för mycket och körde in i brevlådan. Klockan var ju elva, tolv, på natten och vi tänkte att de som bodde i huset nog sov och att det kanske inte var värt att väcka dem, säger han.

Läste på Facebook

När han vaknade dagen efter hade hans mamma sett Tomas inlägg i gruppen.

– Hon blev arg och började gråta. Efter det gick jag hit. Jag hoppades att han skulle förstå det från mitt perspektiv. Nu är hon nog stolt över hur jag agerade, säger Morris Simons.

Tomas Bringmyr passar på att slå ett slag för sociala medier.

– Folk klagar på Facebook, men det kan också tjäna syften. Här var det ett sätt att få till ett samtal, och få människor engagerade. Ser man inlägget tar man kanske med sig hur viktigt det är att prata med varandra. Att man inte behöver slå på 160 i puls direkt.

Folk klagar på Facebook, men det kan också tjäna syften.

 ??  ?? MOTSÄTTNIN­GAR. ”Det pågår alltid någon form av, vad ska man säga, krig, mellan vuxna och ungdomar. Det finns en bild av att unga busar och härjar, och de vuxna försöker hålla ordning. Jag tycker väl att en lärdom man kan dra är att man inte behöver gå...
MOTSÄTTNIN­GAR. ”Det pågår alltid någon form av, vad ska man säga, krig, mellan vuxna och ungdomar. Det finns en bild av att unga busar och härjar, och de vuxna försöker hålla ordning. Jag tycker väl att en lärdom man kan dra är att man inte behöver gå...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden