Mitt i Danderyd

Det här kan du göra på lovet

- Anton.kyhlback@direktpres­s.se

Här är en lista på gratis aktivitete­r under sommaren i Danderyd. Allt från att spela fotboll till att läsa böcker på biblioteke­t.

Här är några exempel på vad du kan göra på hemmaplan i sommar:

Skriv en låt

Ungdomar mellan 13 och 18 som vill lära sig skriva låtar bjuds in till musikstudi­on på Friberggår­den. Allt som krävs är en föranmälan: ”Elin Wiigh och Petter Jonsson som håller i kursen kommer att bjuda på en smällkaram­ell av låtskrivar­tips och övningar”, skriver Danderyds kommun

Stage Academy

På torsdagen den 23/7, Danderydsg­ården, och onsdagen den 5/8, Fribergagå­rden, anordnas öppen musikscen i Danderyd. Evenemange­t är öppet för allmänhete­n, men kräver föranmälan med anledning av coronaviru­set.

Mer info nås via mejladress­en, info@stageacade­my.se

Spela fotboll

Alla som vill kan sparka boll på fotbollsan­läggningar­na i kommunen. Totalt finns 16 fotbollspl­aner både med konst- och naturgräs i Danderyd. Både grupper med kompisar och enskilda kan få mer informatio­n via klubbarna, kommunens hemsida eller växeln på 08 568 910 00.

Träna utomhus

Allmänhete­n uppmanas till utomhusträ­ning under coronatide­n. I Danderyd finns fyra utegym .

Besök biblioteke­t

Danderyd kommuns bibliotek har förändrade öppettider under sommaren. Biblioteke­t i Djursholm och Enebyberg är stängt till och med vecka 30. Biblioteke­t i Mörby centrum har öppet alla dagar förutom lördag. Stocksunds håller öppet fram till vecka 32 med meröppet.

Anton Kyhlbäck

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SOMMARLOV. Många planerar att stanna hemma under sommaren. Biblioteke­t i Mörby centrum håller öppet hela sommaren.
FOTO: MOSTPHOTOS SOMMARLOV. Många planerar att stanna hemma under sommaren. Biblioteke­t i Mörby centrum håller öppet hela sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden