Mitt i Danderyd

Lokalpolis­en: Nu har bränderna upphört

Danderyd har under den senaste halvåret drabbats av ett flertal anlagda småbränder. Men nu ser lokalpolis­en Alexander Antonian en vändning.

- Saga Lindqvist saga.lindqvist@direktpres­s.se

De många småbränder som gäckat Danderyd har upphört – det säger lokalpolis­en, som mis- stänker att barn eller ungdomar legat bakom flera av fallen.

Under de senaste halvåret har det varit ett flertal containerb­ränder i Danderyds kommun. Några dagar innan julafton brann det i ännu en container på Sveavägen i Djursholm. Men enligt kommunpoli­sen Alexander Antonian var branden inte anlagd.

– Tolkningen som vi har gjort är att branden inte är kopplad till ofog gjort av barn och ungdomar. Troligt- vis uppstod branden på grund av oaktsamhet då någon ska ha slängt något som har förorsakat brand i containern, säger han.

Däremot har de tidigare containerb­ränderna och soptunnebr­änderna med största sannolikhe­t varit vållade av barn och ungdomar, enligt Alexander Antonian.

– Vi har inga misstänkta, men vi tror att det är barn och ungdomar som ligger bakom de tidigare bränderna, säger Alexander Antonian.

Men Alexander Antonian menar att det är svåra fall att utreda.

– Oftast fattas vittnen och vi kommer till platsen först när räddningsa­rbetet är över. Då är det försent, och man tar aldrig någon på bar gärning, säger han.

Under ett tillfälle i höst ska två vakter ha observerat två ungdomar som betett sig misstänkt.

– Vi följde efter ungdomarna och identifier­ade dem, och då upphörde plötslig bränderna, säger Alexander Antonian. Han tillägger: – Och inbrotten i Danderyd börjar gå ner de också, det är generellt väldigt lugnt i Danderyd. Det känns skönt.

 ??  ?? BRANN. Några dagar innan julafton brann det i en cointainer på en privat tomt.
BRANN. Några dagar innan julafton brann det i en cointainer på en privat tomt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden