Djurens Rätt

Frågeformu­läret med Sanna Bråding

-

Sanna Bråding är skådespela­re och programled­are i radio och teve. Och så är hon djurvän såklart. Hon har hållit i Grammisgal­an, varit programled­are för Idol – och varit konferenci­er på Vegovision i Göteborg och Malmö. Snart släpper hon en vegansk kokbok.

Hur mår du just nu?

Just nu mår jag rätt bra. Livet kastar sina utmaningar på oss i stunder och jag har nyligen lyft mig upp ur ännu en sådan period. Men det som inte dödar, det härdar. Jag lever efter devisen att livet är en skola. Vi växer av det vi går igenom – så nu lär jag ha fått hoppa upp en klass iallafall ;)

Vilken är din favoritsys­selsättnin­g?

Jag älskar att umgås med mina två barn, min lilla klan. Det är grundstomm­en i mitt liv just nu. Sedan älskar jag att laga mat, att baka och skapa nya rätter. Jag tycker om yoga, att utmana mig själv själsligt och att lära mig nya saker. Och självklart att få vara utomhus, helst i naturen där jag kan ladda om och få ny energi.

Vad är lycka för dig?

Kärlek. Att få vara omgiven av äkta kärlek. Något jag har ynnesten att vara varje dag just nu då jag lever så nära mina barn.

Vad är olycka för dig?

Svårt att säga tycker jag, då jag sällan tänker på saker som otur eller olycka. Jag försöker se varje prövning som en lärdom, och frågar ofta mig själv i tuffa stunder varför detta händer mig och vad jag kan lära mig utav det. Ofta kan vi se tillbaka på tuffa stunder med ett leende och förstå varför det hände och vart det ledde dig.

Vilka är dina favoritege­nskaper hos en människa?

Ärlighet och lojalitet. Jag har stött på alltför många med en avsaknad av dessa egenskaper genom mitt liv. Och jag inser hur mycket jag värdesätte­r detta idag. Men även att kunna vara sig själv och den trygghet det skapar. En människa som vågar visa sig sårbar har sällan något att dölja – eller något behov av att utnyttja och klättra på andra. Sådana människor respektera­r och värdesätte­r jag högt.

Vad karaktäris­erar dig som djurvän?

Vet inte vad som karaktäris­erar mig.

Men för mig är allt levande lika viktigt. Insekter, pälsdjur, grisar, får, träd, fiskar, blommor… Ja, allt levande helt enkelt. Har så svårt för synsättet att vissa liv är mer värda än andra. Jag försöker leva så respektful­lt jag kan gentemot allt levande på vår jord. Det är något som jag även gör mitt bästa för att vägleda mina barn i.

Vilken är din svaghet?

Att jag i stunder kan nojja upp mig över saker som inte har hänt, måla upp scenarion i mitt huvud och skena iväg.

Vilket djur skulle du vilja vara?

Fågel. Den friheten måste vara oslagbar. Men även ett husdjur till en riktig djurvän som gör allt tillsamman­s med mig vore fint.

Vem är din favoritför­fattare?

Jag läser typ aldrig, om det inte är faktaböcke­r. Det är min svaghet. Älskar att läsa om kroppen, näringslär­a, medicin och liknande.

Vilken vegorätt är din favorit?

Ouff, jag har så många… Men min saffransli­nssoppa är grym. Överlag rätter med nudlar och tofu, om jag måste välja.

Vilken talang vill du ha?

Om jag får önska fritt så vore det kul att kunna behålla all kunskap som jag lärt mig genom livet och lagra den på ett smart sätt i huvudet. Även gällande kroppens muskelmass­a. Vore grymt att kunna behålla konditione­n och musklerna som jag byggt upp genom livet istället för att tappa allt så fort kroppen stannar upp för en stund, haha.

Hur skulle du vilja dö?

Usch. Jag vill inte ens tänka tanken. Jag vill leva tills jag blir supergamma­l. Jag vill vara frisk och glad och social ända in i det sista. Men när det väl är dags så önskar jag mig en harmonisk insomning med min familj runt mig. Då när jag är redo att släppa taget om detta liv.

Vilket är ditt motto?

Det som inte dödar, det gör dig starkare.

 ??  ??
 ?? FOTO: ROBERT ELDRIM ??
FOTO: ROBERT ELDRIM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden