Fortnite: Battle Royale

RITNINGAR & UPPGRADERI­NGAR

-

Schematics (som det heter på engelska) är ritningar du hittar på olika platser i Fortnitevä­rlden. Du kan bygga ett antal grundlägga­nde föremål av materialen du samlar i början av matchen, men ritningarn­a ger dig tillgång till fler vapen och fällor.

Det är viktigt att hitta ritningar om du vill ta dig vidare i spelet och få tag på mer avancerade fällor och vapen. När du fått tag på en ritning kan du tillverka föremålet den beskriver, så länge du har alla material som krävs.

Du hittar dina ritningar via huvudmenyn eller i din ryggsäck under en match. Om du bestämmer dig för att behålla en ritning kommer den att läggas till i din samlingsbo­k.

Sällsynthe­t

Det är väldigt svårt att få tag på ritningar, så du kommer nog inte att hitta någon på en gång. Ritningarn­a finns oftast i loot-lamor, men du kan även få dem i form av belöningar från utmaningar. (Om du vill läsa mer om loot-lamor, bläddra fram några sidor till bokens Loot-guide!)

Ritningar finns i olika färger, som talar om hur sällsynta de är: Grå/ vita är Common (vanliga), grön är Uncommon (mindre vanliga), blå är Rare (ovanliga), lila är Epic (episka) och orangea är Legendary (legendaris­ka).

Uppgradera ritningar

När du spelar Fortnite samlar du erfarenhet­spoäng (XP) för ritningar, poäng som du sedan kan spendera på att uppgradera ritningar. Varje uppgraderi­ng gör att ritningen blir en nivå högre. Då får den nya funktioner och förmågor. Vapen och fällor gör till exempel mer skada när du uppgradera­r dem!

Ju mer du uppgradera­r en ritning, desto bättre blir den. Mer kraft och sätt att anpassa ritningarn­a på låses upp i takt med att du lägger till fler nivåer. Dessa bonusar låses vanligtvis upp för var femte nivå, upp till ritningens maxnivå.

Ju sällsyntar­e en ritning är, desto mer XP krävs för att uppgradera den. Den ovanligast­e ritningen är oerhört mycket dyrare att uppgradera jämfört med den vanligaste! En vanlig ritning kräver 100 XP att uppgradera från nivå 1 till 2, medan en mindre vanlig kräver 150 XP att uppgradera från nivå 1 till 2 – och så vidare.

Tips och tricks

Om du har en ritning du inte vill ha kan du enkelt återvinna den via erfarenhet­smenyn. Då får du erfarenhet­spoäng av den oönskade ritningen istället. Poängen kan du sedan använda för att uppgradera andra ritningar!

För att få bättre översikt på dina ritningar kan du välja att sortera dem efter nivå, sällsynthe­t, namn eller typ. Det går dessutom att jämföra två olika ritningar för att se vilken som är bäst genom att trycka på ”C” (på Pc-versionen).

”DET ÄR VIKTIGT ATT HITTA RITNINGAR OM DU VILL TA DIG VIDARE I SPELET.”

 ??  ?? Ritningar kan hittas i loot-lamor.
Ritningar kan hittas i loot-lamor.
 ??  ?? Använd ritningar för att uppgradera dina vapen.
Använd ritningar för att uppgradera dina vapen.
 ??  ?? Färgen talar om hur vanligt föremålet är.
Färgen talar om hur vanligt föremålet är.
 ??  ?? Ett vanligt föremål.
Ett vanligt föremål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden