Fortnite - Oberoande and inofficiell guide

SHIELDS (SKÖLDAR)

-

Ovanför den gröna stapeln längst ned på skärmen finns det en blå stapel som börjar på 0/100. Detta är din sköld. Skölden finns där för att stoppa skada innan det börjar påverka din hälsa.

Skölden skyddar dig inte från alla typer av skador. Om du ramlar ned från en byggnad och får fallskada kommer skölden inte att hjälpa dig. Den hjälper dig inte heller om du hamnar i stormen. Den tar däremot skott, explosiva och andra vapen som används av fiender. Mot dem är din hälsa intakt tills din sköld har tömts. Det finns några olika sätt att fylla på din sköld på:

Small shield: Dessa är vanliga att hitta i kistor och fyller på din sköld med 25 per användning. Du kan dock inte dricka en brygd med en liten sköld om du redan har en sköld på 50 poäng eller mer.

Shield potion: Om du dricker den här sköldbrygd­en kommer din sköld öka med 50 poäng. Den tar fem sekunder att dricka, så se till att du står på ett säkert ställe innan du börjar dricka.

Slurp juice: Ett episkt föremål som ger dig ett sköldpoäng och ett hälsopoäng varje sekunder i 25 sekunder.

Chug jug: Det bästa hälsoförem­ålet du kan hitta. Den fyller på både din hälsa och din sköld till max. Den tar dock tio sekunder att dricka, något som kan kännas som en evighet när du vet att det finns fiender i närheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden