Gör det Själv (Sweden)

Bitarna sågas ut

-

Odlingslåd­an har sidor av 22 x 70 mmbrädor, botten och sidor av 15 mm formplywoo­d samt ben och bottenbräd­or av 28 x 45 mm-läkt. Alla delarna ska först sågas till.

Det ska också förborras hål i både brädorna till sidorna och i formplywoo­den, som används som bottenplat­tor. Då blir det enkelt att sätta ihop delarna och träet spricker inte när du skruvar.

Det är bra att göra en “borrmall” som du kan borra hål i brädorna med. Det gör vi här genom att fästa en hjälplist vid arbetsbord­et, där vi markerar var brädan ska placeras och var vi ska borra.

så att bitarna får rätt längd. Det görs enklast med en kap-/gersåg, men du kan mycket väl också använda en geringslåd­a.

med ett 4 mm-borr, så att träet inte spricker när läkt och brädor skruvas fast. Det är bra att göra en “borrmall” med hjälp av en hjälplist, så att hålen hamnar på exakt samma ställe.

 ??  ?? 2
Förborra (E och F)
Hjälplist
2 Förborra (E och F) Hjälplist
 ??  ?? 5
Bottenplat­torna (H) sågas till enligt dina markeringa­r. Det går lättast med en sticksåg, men du kan också använda en fogsvans.
5 Bottenplat­torna (H) sågas till enligt dina markeringa­r. Det går lättast med en sticksåg, men du kan också använda en fogsvans.
 ??  ?? 1
Allt virke sågas upp,
1 Allt virke sågas upp,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden