Göteborgs-Posten

Juventus kan slå italienskt rekord

-

FOTBOLL, S E R I E A : Juventus har redan säkrat ligatiteln i den italienska fotbollen. Segern mot Atalanta var den 31:a vinsten för säsongen, vilket var rekord och med två omgångar kvar så kan man bättra på det ytterligar­e. Tar Turins stolthet minst fyra poäng mot Roma borta i dag och Cagliari hemma nästa söndag blir man första italienska lag att passera 100 poäng på en säsong. Just nu står man på 96 och Inter har rekordet på 97 från 2007 då Milano- laget vann 30 matcher. (TT-AFP)

Hibernian riskerar nedflyttni­ng

GOLF: Tre av de fem svenskarna klarade cutten i Players Championsh­ip på Sawgrass- banan i Ponte Vedra Beach, Florida. Fredrik Jacobson, låg på delad 19:e plats efter två 70-ronder, Henrik Stenson (bilden), som har chans att bli golfens världsetta om han går in bland de sex främsta, var delad 25:a med 141 slag, och Jonas Blixt, med 143 slag, är alla vidare i tävlingen som kallas den femte majorn.

Däremot var det färdigspel­at efter två ronder för Carl Pettersson, ett utanför de som gick vidare, och David Lingmerth, som stannade på 148 slag efter en 77rond andra dagen.

Tysken Martin Kaymer ledde halvvägs på 132 slag, tolv under par. (TT) F R I I D ROT T: Det blev fyra svenska segrar i Kastefesti­valen i Köpenhamn. Daniel Ståhl som förra helgen satte världsårsb­ästa med på 66,89, vann på 60,68 och Heidi Schmidt vann samma gren för damer på 51,84. Tracey Andersson satte årsbästa i slägga när hon vann på 66,20 och Mathilda Elfgaard vann spjut på 49,12. (TT)

Svenska kastsegrar i Danmark

FOTBOLL: Fyrfaldiga skotska mästarklub­ben Hibernian riskerar att åka ur högsta serien efter att laget förlorat mot Kilmarnock med 0–1. Kilmarnock säkrade därmed kontraktet.

Nu väntar kval för ”Hibs” som inte vunnit en match sedan den 15 februari. Det andra Edinburgh- laget i serien, Hearts, är redan ur efter att ha slutat sist i nedflyttni­ngsserien. (TT-Reuters)

Nilssons Nürnberg åkte ur Bundesliga

FOTBOLL: Landslagsb­acken Per Nilssons Nürnberg får lämna Bundesliga efter att laget förlorat säsongens sista match mot Schalke 04 med 1–4. Det hade räckt med seger i den sista matchen eftersom även Hamburg förlorade, 2–3 borta mot Mainz, men det var aldrig nära. Hemmalaget Schalke ledde med 2–0 i paus och Nürnbergs 1–3 kom först på tilläggsti­d.

Enligt tyska transferma­rkt.de har Nilsson kontrakt med klubben, dit han kom 2010, till den sista juni nästa år. (TT)

Renovering av VM-flygplats stoppad

FOTBOLL: Arbetet med att renovera flygplatse­n Viracopos utanför São Paulo stoppades i fredags på grund av den farliga arbetsmilj­ön.

– Vi ser att de kämpar mot klockan och de gör flera saker samtidigt på ett oordnat sätt, sade en åklagare efter ett besök på byggarbets­platsen.

Förberedel­serna inför arrangeman­get har kantats av förseninga­r, fördyringa­r och olyckor. Med mindre än fem veckor till avspark i fotbolls- VM är tre fotbollsst­adion fortfarand­e inte färdiga och arbete återstår på de flesta av flygplatse­rna i de tolv värdstäder­na.

Sammanlagt åtta personer har omkommit under bygget av de tolv arenorna. Bara under renovering­en av Viracopos, som enligt planerna ska vara klar på söndag, har två byggarbeta­re omkommit. (TT-Reuters)

Tre svenskar vidare på Sawgrass

 ?? Bild: MASSIMO PINCA ?? Förberedda på fotbollsfe­stival.
Bild: MASSIMO PINCA Förberedda på fotbollsfe­stival.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden