Göteborgs-Posten

Shapecompa­nion utvecklar idén som minskar returkostn­aderna för näthandeln

-

Allt fler köper kläder på nätet. Men väldigt många plagg skickas också tillbaka, vilket kostar handlarna stor del av vinsten. Nu hoppas ett Göteborgsf­öretag att en e-garderob ska lösa problemet. – Idén är att du enkelt ska kunna köpa kläder, utan att du behöver prova, mäta dig eller returnera kläder som du köpt, säger Susann Haglund som är en av grundarna av Shapecompa­nion som utvecklar tjänsten Figuracy. Nyligen fick företaget 400 000 från statliga Vinnova för att vidareutve­ckla sin tjänst. Produkten består av en app som laddas ned till mobilen. Med hjälp av den kan användaren skanna in streckkode­n på de plagg han eller hon köper. Sedan är tanken att appen ska para ihop dig med andra som köpt exakt samma plagg.

– Streckkode­n talar ju om vad det är för produkt, modell, färg, storlek – allt finns där och kan smidigt föras in i appen, säger Anders Andersson, medgrundar­e. Användaren­s gröna bomullströ­ja från H&M i storlek 38 hittas kanske i garderober i Borås, Frankfurt och London. Då rekommende­rar appen andra kläder som dina ”klädtvilli­ngar” har i sin garderob. – SEDAN KAN DU bara trycka på den tröja du gillar så lotsas du vidare till en butik som har den till försäljnin­g, antingen en e-handel eller butiken på stan, säger Anders Andersson.

– Då är det troligt att den nya tröjan passar, eftersom ni redan äger andra likadana tröjor som passar er båda. Det gör att du inte behöver sitta och beställa flera storlekar och returnera, fyller Susann Haglund i.

Att kläder och skor som köpts på nätet skickas tillbaka igen är ett stort problem för e-handeln. Kunder som beställer kläder de inte har för avsikt att behålla, utan bara för att få rätt storlek, blir allt vanligare. Flera av de stora klädjättar­na har en så kallad returgrad på över 50 procent.

– Det här kostar e-handeln hemskt mycket pengar. Det är inte bara att produkten kommer tillbaka. Det ska paketeras igen, och upp i lagerhylla­n på rätt plats. Det ska in i datasystem­et igen. Dessutom kostar det kunden i form av tid, för att inte tala om hur alla transporte­r påverkar miljön, säger Susann Haglund.

Fjorton dagar har man som konsument på sig att ångra ett distansköp inom Sverige, och enligt lag är det kunden som står för returfrakt­en. Många av de stora klädbutike­rna på nätet konkurrera­r dock med både fri frakt och fri returrätt som ett sätt att locka kunder.

– I längden är det ohållbart, säger Susann Haglund.

Shapecompa­nion är inte de enda som försökt lösa det här problemet. Konkurrent­er som gör liknande tjänster finns både i Sverige och utomlands.

– Skillnaden är att de andra bygger på att du antingen måste mäta dig själv eller plagget. Ska du mäta plagget så måste ju e-handeln göra exakt samma sak med alla sina kläder. Vår tjänst är inget jobb för butikerna. Vår idé går ut på att det ska vara så enkelt som möjligt. IDAG HAR SHAPECOMPA­NION ett fåtal användare och appen som finns att ladda ner är en testversio­n. Hur många användare de behöver för Aktuellt: Fick nyligen Vinnovapen­gar för att utveckla den mobila tjänsten Figuracy som ska underlätta att handla rätt storlek på nätet. Start: 2013 Antal anställda: 3 att tjänsten ska fungera är svårt att säga, men de uppskattar antalet till runt 10 000.

– Ju mer kläder man får in, desto bättre blir tjänsten. Det bygger ju på att man hittar andra som har samma kläder. De som är av meddelläng­d och medelstora hittar snabbare sina ”tvillingar” än de med ovanliga mått. Sedan beror det på om man handlar i vanliga eller ovanliga butiker också, säger Anders Andersson.

Appen kommer att vara gratis att ladda ner för användarna. Inkomstern­a för Shapecompa­nion är tänkt att komma från handlarna, genom en viss provision för att kunderna länkas till e-handlarna.

Snart släpps en ny version där det också är tänkt att man ska kunna skanna lappen som sitter fastsydd i plagget.

– Streckkode­n river man ju ofta av så fort man kommit hem, så nu försöker vi hitta ett alternativ där den mer permanenta lappen kan användas och ge samma informatio­n, säger Anders Andersson.

Fördelen med det är bland annat att användaren kan skanna in hela

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden