Göteborgs-Posten

MÄSTAREN SJÄLV FÖRVÅNAD

Overkligt, tyckte Ravelli om segern i Mästarnas mästare

-

Årets vinnare i jästarnas mästare är själv förv•nadK – aet är helt sjukt! pkulle jag ha läckt det här hade ingen trott p• mig änd•, säger Thomas oavelliK Det var jämnt in i det sista mellan Thomas Ravelli och Tommy Söderström, som gjorde upp om vinsten i fem dueller: fäktning, barr, ordminne, jägarsitta­nde och spjut.

Tommy Söderström var favorit efter att ha visat framfötter­na tidigare i programmet, medan Thomas Ravelli har smugit sig vidare genom att vara jämn.

I DEN ALLRA

sista duellen, där de skulle kasta spjut mot en måltavla, var dock Thomas Ravelli överlägsen. Själv beskriver han det som att han nästan skämdes.

– Jag tyckte det var så pinsamt att jag vann när han var så mycket bättre på allt annat. Men han kunde ju inte kasta spjut, säger Thomas Ravelli.

När han till slut stod där med den stora pokalen kom det lite tårar.

– Det var en sådan utomkropps­lig känsla, jag förstod inte att jag hade vunnit. Det kändes väldigt overkligt, alltså. Samtidigt hade jag en känsla av att det här inte är riktigt rätt, Tommy skulle ju ha haft den. Det var faktiskt ganska ambivalent.

Sanningen är att Thomas Ravelli var jämnare än alla andra under programser­ien. Även om han sällan glänste i tävlingarn­a så undvek han stora misstag, vilket fällde flera favoriter. I finalprogr­ammet körde Anna Laurell fast när hon skulle rulla kulor ner i ett hål och Tommy Söderström misslyckad­es totalt i spjut.

RAVELLI? HAN BARA

tuffade på, medan munnen gick precis hela tiden. Det gick så långt att både Anna Laurell och Tommy Söderström bad honom vara tyst under olika tävlingsmo­ment.

 ??  ??
 ??  ?? cör första g•ngen tog en göteborgar­e hem vinsten i jästarnas mästareK Årets trivselgen­eral Thomas oavelli gag har bara glidit med och haft lite tur med grenarnaK”
cör första g•ngen tog en göteborgar­e hem vinsten i jästarnas mästareK Årets trivselgen­eral Thomas oavelli gag har bara glidit med och haft lite tur med grenarnaK”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden