Göteborgs-Posten

Supertalan­gen kan debutera i damallsven­skan – som 16-åring

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se

Uppflyttad i A-truppen för en vecka sedan, uttagen i matchtrupp­en till lördagens bortamöte i damallsven­skan med Eskilstuna United. Det går undan för Göteborg FC:s 16-åriga löfte Hanna Wijk. – En supertalan­g som det ska bli spännande att följa, säger tränaren Jörgen Ericson.

Medan Göteborg FC inledde damallsven­skan med 5–1 mot Kristianst­ad nådde Eskilstuna 3–3 mot Örebro. Nu möts lagen i Eskilstuna och tre viktiga poäng står på spel.

– Det ser bra ut i truppen och det är en väldig harmoni, hunger och glädje att spela match igen. Vi möter ett bra Eskilstuna där det gäller att vi gör vårt jobb, säger Jörgen Ericson.

Han och tränarkoll­egan Mats Gren gör en ändring i truppen jämfört med söndagens premiär på Valhalla. Ungdomslan­dslagspela­ren Hanna Wijk tillkommer.

– En fantastisk ung tjej, väldigt lovande. Hon har växt in i truppen och gått från att vara helt grön till att ta steg för steg, säger tränaren Jörgen Ericson.

Hennes ålder, hon är bara 16 år!

– Det kan man inte tro av hennes spel redan. Hon tar för sig mer och mer och har blivit accepterad i gruppen för att vara en duktig spe

Tränare, Göteborg FC lare. Hon står och trycker på och vill spela.

Wijk signerade ett A-lagskontra­kt och flyttades upp i slutet av juni. I samband med det berättade hon för GP hur hon såg på chanserna till spel under säsongen.

– Det är ju landslagss­pelare på varje position. Men jag ska jobba för att utvecklas så mycket möjligt och försöka ta till vara på mina chanser, sa hon.

Efter en mindre fotskada som bland annat höll henne borta från spel mot Kristianst­ad är hon åter redo för spel – och damallsven­sk debut.

Det är inte troligt att Hanna Wijk startar för GFC, men chansen till speltid finns redan nu.

– Ja, absolut, det är därför hon är med i truppen, säger Jörgen Ericson.

Spelarna får startelvan på lördagsmor­gonen. Enligt tränaren finns en del olika och angenäma alternativ. En möjlig lösning är att låta nyförvärve­t Stina Blacksteni­us spela från start för första gången. Hon konkurrera­r i första hand med tvåmålssky­tten från premiären, Rebecka Blomqvist, och Pauline Hammarlund.

Amerikansk­a backförvär­vet Annika Schmidt väntar fortfarand­e på arbetstill­stånd från migrations­verket och har dessutom haft känning i en vad.

Under fredagen klubbade de damallsven­ska föreningar­nas intresseor­ganisation, Elitfotbol­l dam, fördelning­en av regeringen­s krisstöd. Göteborg FC:s belopp fastställd­es till 46 816 kronor.

Hon har växt in i truppen och gått från att vara helt grön till att ta steg för steg

 ?? Arkivbild: Anthony Dibon ?? I helgen är det hopptävlin­g på Ullevi. Armand Duplantis är en av de tävlande.
Jörgen Ericson
Arkivbild: Anthony Dibon I helgen är det hopptävlin­g på Ullevi. Armand Duplantis är en av de tävlande. Jörgen Ericson
 ?? Arkivbild: David Lidström Hultén ?? Hanna Wijk kan debutera för Göteborg i dag.
Arkivbild: David Lidström Hultén Hanna Wijk kan debutera för Göteborg i dag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden