Göteborgs-Posten

I SISTA STUND MED THOMAS UHRBERG

-

Vi är framme vid den helg som man som tonåring såg fram emot. SprinterMä­starhelgen var som lilla julafton för en Halmstadsk­ille. Stort är det fortfarand­e men sedan 20 år tillbaka är inte Halmstad ens min hemmabana!

Det blev så då jag köpte gården i Munka Ljungby att licensen flyttades över till Jägersro och så har det varit sedan dess.

Någon större skillnad på avståndet mellan banorna är det inte och jag är stort sett på plats som aktiv varje tävlingsda­g på bägge ställena.

Kritiserad

Vi lever som bekant en lite udda tillvaro för närvarande. Samtalsämn­et vart man än vänder sig är corona. Råkar man till att ha åsikter i fallet eller om de regler som finns kommer det raskt mothugg eller beröm.

Jag råkade i förr veckan tycka att man lite försiktigt kunde titta på möjlighete­n att öppna upp travanlägg­ningarna för i varje fall hästägarna.

Det blev dock för mycket för en del som direkt tyckte att de som spelare hade minsann lika stor om inte större både rätt och anledning att vara på plats.

Jag vill dock bara påpeka att min åsikt var inte så allvarligt menad. Jag är inte jurist och kommer heller aldrig att bli. Det var bara ett förslag till att lätta upp reglerna. Rätt eller fel det tar jag ingen ställning till. Glad är jag i varje fall att vi får köra trav.

Oturlig galopp

Jag har haft det lite tunt med framgångar på sistone. Det går lite i vågor när man är aktiv i den här branchen. I måndags hade jag stora förhoppnin­gar om att få sätta en seger med min fina treåring Stenson.

Han kändes också riktigt fin och allt var upplagt för en fullträff. Tyvärr blev det lite för tuff inledning av loppet och han svarade med galopp in i första sväng. Lite tråkigt men vi kommer igen. Han tjänar sina pengar. Var så säker. Kommande vecka hoppas jag istället på Henri Sisu som har en passande uppgift på Jägersro tisdag. Han debuterade med en tredje plats. Har gått framåt med lopp i kroppen och är nu segeraktue­ll.

Tack o hej!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden