Göteborgs-Posten

Häktad för mordförsök i Brämaregår­den

- ANDERS ABRAHAMSSO­N

BROTT Under lördagen häktades 32-årigen som misstänks ha försökt mörda två män i Brämaregår­den.

Tre män är misstänkta för allvarliga brott efter onsdagens skottlossn­ing i Brämaregår­den på Hisingen.

En 32-årig man häktades under lördagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott då åklagaren Linda Wiking menar att han är skytten som avlossade skotten mot en känd gängmedlem och hans pappa.

Den misstänkte skytten greps efter att han blev påkörd i höjd med Backaplan efter skjutninge­n. I samband med händelsen greps även de två männen som besköts, misstänkta för dråpförsök.

När 32-åringen blev påkörd drabbades han av ett allvarligt benbrott. Under lördagens häktningsf­örhandling kördes han in i en av Göteborgs tingsrätts säkerhetss­alar i rullstol.

32-åringen försvarsad­vokat Rickard Fagerberg berättar att hans klient har opererats för ett svårt benbrott och att han också hade svårt att tala inför rätten då han i samband med påkörninge­n landade på huvudet.

– Han slog i huvudet kraftig i marken efter påkörninge­n, han är rätt illa däran, kommentera­r Fagerberg sin klients skadeläge. NÄR DET GÄLLER häktningsb­eslutet gällande 32-åringen menar Fagerberg att det var väntat.

– Det var förväntat, det är inte särskilt stora krav på att få någon häktad, det räcker med sannolika skäl. Det som åklagaren har visat menar jag också utger sannolika skäl, men jag vill understryk­a att min klient förnekar och att han inte har erkänt någon delaktighe­t i något brott och att han själv anser sig ha blivit utsatt för ett mycket allvarligt brott. Han menar att han inte är personen som avlossade skotten? – Absolut, säger Fagerberg. Försvarsad­vokaten är samtidigt kritisk till att åklagaren Linda Wiking under onsdagen släppte de två männen som greps misstänkta för dråpförsök.

– Att ha personerna som körde på honom på fri fot måste i längden försvåra utredninge­n för både polis och åklagare. Det är ett så pass allvarligt brott de misstänks för och det är därför förvånande att inte en häktningsf­ramställan har lämnats in till tingsrätte­n, säger Fagerberg.

”Utifrån det som presentera­des i dag är jag av uppfattnin­gen att de här personerna inte borde vara på fri fot, det är en gåta för mig”

RICKARD FAGERBERG

32-åringens försvarare

KAMMARÅKLA­GARE Linda Wiking försvarar beslutet och menar att Fagerberg inte känner till allt i utredninge­n.

– Nu har ju jag full insyn i utredninge­n, medan han inte har det. Hade han känt till det jag känner till hade kanske inte han haft den uppfattnin­gen, säger Wiking. Rickard Fagerberg: – Med all respekt för åklagaren så har jag inte full insyn i utredninge­n och det har vi inte som försvarare i det här läget. Jag väntar med spänning att få ta del av det, men utifrån det som presentera­des i dag är jag av uppfattnin­gen att de här personerna inte borde vara på fri fot, det är en gåta för mig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden