Göteborgs-Posten

Bästa lasagnen

-

Lasagne görs normalt med pastaplatt­or, köttfärs- och ostsås. Lägg till spenat och smaken skjuter i höjden som en raket.

Färgstark lasagne För 4 personer, 1 timme och 10 minuter

10–12 lasagnepla­ttor 500 g hackad spenat 1/2 dl riven ost 600 g nötfärs

1 gul lök 2 vitlökskly­ftor

4 msk konc. tomatpuré 2 dl rödvin eller vatten 1 msk konc. kalvfond salt och peppar smör och rapsolja

Till ostsåsen:

1 liter mjölk

2 msk majsstärke­lse + 3 msk vatten

1 tärning grönsaksbu­ljong 4 dl riven ost

Gör så här: 1.

Fräs köttfärsen med lika delar smör och olja i en rymlig gryta. Tillsätt hackad gul lök, riven vitlök, tomatpuré,

 ??  ?? vin eller vatten samt kalvfond. Låt allt koka upp och sjud 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.2. Koka upp mjölk och en tärning grönsaksbu­ljong. Red med majsstärke­lse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Rör i riven ost och smaka av med salt och peppar. Tina spenaten i en kastrull. 3. Varva ostsås, köttfärs, spenat och lasagnepla­ttor i en smörad ugnsfast form med höga kanter. Minst tre lager och avsluta med ostsås. Toppa med extra riven ost och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Lasagne är lös och rinnig helt nygräddad, men fast efter en halvtimme.
vin eller vatten samt kalvfond. Låt allt koka upp och sjud 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.2. Koka upp mjölk och en tärning grönsaksbu­ljong. Red med majsstärke­lse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Rör i riven ost och smaka av med salt och peppar. Tina spenaten i en kastrull. 3. Varva ostsås, köttfärs, spenat och lasagnepla­ttor i en smörad ugnsfast form med höga kanter. Minst tre lager och avsluta med ostsås. Toppa med extra riven ost och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Lasagne är lös och rinnig helt nygräddad, men fast efter en halvtimme.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden