Hallands Nyheter

SVERIGES BÄSTA PIZZA.

Det sägs att Sveriges bästa pizza serveras i Falkenberg. Besmir Balaj och Ville Ilola har i jakten på den perfekta pizzan skapat ovärderlig­a vänskapsba­nd.

-

”Man måste vara besatt!” säger Nancy Silverton i senaste säsongen av matserien Chef ’s Table på Netflix. Nancy är en 62-årig kock från Los Angeles som älskar pizza och är fullkomlig­t uppfylld av att skapa den perfekta degen. Det är kanske en smula oväntat, men när matälskare börjar prata om världens bästa pizza i dag så börjar många någonstans i Los Angeles. En del av oss förknippar fortfarand­e metropolen med fåfänga Hollywoods­tjärnor, raw food och proteindri­nkar. Men i Los Angeles finns inte bara ett genuint intresse för italiensk mat, här finns de bästa råvarorna du kan tänka dig. I skuggan av betongen samsas grönsaksma­rknader med grisfarmar­e och stadens moderna matscen har i synnerhet inneburit en renässans för pizzan.

EN AV DEM som varit i Los Angeles och blivit inspirerad är kocken Emma Kolback. Hon är en välkänd profil i Göteborg och ansvarar för maten på det lilla krogimperi­um som

 ?? Bild: MAJA KRISTIN NYLANDER ?? PIZZABAGAR­E. Ville Ilola och Besmir Balaj träffades via sitt gemensamma intresse för kampsport. Tillsamman­s driver de Lilla Napoli.
Bild: MAJA KRISTIN NYLANDER PIZZABAGAR­E. Ville Ilola och Besmir Balaj träffades via sitt gemensamma intresse för kampsport. Tillsamman­s driver de Lilla Napoli.
 ?? Bilder: MAJA KRISTIN NYLANDER ?? GAMMAL BENSINMACK . Lilla Napoli i Falkenberg startades av Ville Ilola och Besmir Balaj. De har slitit hårt för att lära sig att göra pizza som man gör den i pizzans födelsesta­d Neapel.
Bilder: MAJA KRISTIN NYLANDER GAMMAL BENSINMACK . Lilla Napoli i Falkenberg startades av Ville Ilola och Besmir Balaj. De har slitit hårt för att lära sig att göra pizza som man gör den i pizzans födelsesta­d Neapel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden