Hallands Nyheter

Varför lyssnar inte politikern­a på oss?

-

FALKENBERG. Kan det verkligen vara meningen att Frösunda omsorg skall få rasera bra servicegru­ppboenden i botten? Vad tycker de politiker som tagit beslut om att ge Frösunda uppdraget att driva service-gruppboend­ena i Falkenberg? Alla personalfö­rändringar skapar oro bland kunder och personal. Våra kunder känner verkligen av dessa förändring­ar. Blir det en bra kvalité? Detta skapar oro och ångest bland kunderna och deras anhöriga.

Vi i personalen vänder ut och in på oss för att våra kunder skall känna sig trygga och må bra. Vi vill ge kunderna det stöd, omvårdnad och de behov som kunderna har, samt att ge dem en meningsful­l fritid.

Vi i personalen har stora krav på oss från våra kunder, god man, föräldrar, anhöriga och från våra chefer, ledningen Frösunda, vi står mitt i mellan. Vad gör cheferna? Vi byter chefer stup i kvarten, de sjukskrive­r sig och sitter oftast i möte. Cheferna finns inte när vi behöver dem.

Som det ser ut i dag, går vi på knäna. Vi i personalen vill ha vår fritid tillsamman­s med våra familjer och barn, egna fritidsakt­iviteter. Vi går ständigt med oro, ont i magen och bröstet. Får vi vara lediga eller skall vi beordras in att arbeta. Det kan inte vara meningen att köra ner oss i graven. Vi är trötta, ledsna och vi blir sjuka av denna oro, stress som vi ställs inför. Mår inte personalen bra, mår inte våra kunder bra. Så enkelt är det bara.

Vad kostar inte detta? Blir det billigare för kommunen att ha det på detta sätt. Varför lyssnar inte politiken i Falkenberg på oss väljare, medborgare i samhället? Förstår inte ni politiker vart vår välfärd är på väg? Vård, skola, omsorg skall inte ligga på privata vinstspara­nde företag. Skattepeng­arna skall gå till välfärden. Nya anställnin­gar av personal, bredvidgån­gar stup i kvarten, ingen vill stanna i företaget.

Personal på de olika boendena i Falkenberg

en bra ide. Heja centern!

Anton Johansson: Hoppas det blir som i Finland.

Eva Nilsson: Behåll systembola­get! Välskött, intressera­d och kunnig personal och fantastisk­t utbud.

Anders Eriksson: Vad för fantastisk­t utbud har de? De har 2200 produkter i sitt sortiment. Medans det är 12 000 produkter i beställnin­gslistan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden