Hallands Nyheter

Kräv empati av politiker

-

POLITIK. Varför har våra politiker så svårt att förena politik och empati i sin praktik. Nästan dagligen får vi läsa om hårresande iskalla beslut som gränsar till dårskap.

Utan att blinka drar kommunen in hjälp och stöd till de svagaste och mest behövande för att spara några kronor. Lagar och paragrafer används inte till att hjälpa medborgarn­a som det var tänkt utan vänds till att slippa hjälpa nödställda. Skamligt, minst sagt. Lösningen på problemet skulle kunna vara att införa ett lagstadgat krav på ett par års arbete inom offentliga sektorn på gräsrotsni­vå innan någon överhuvudt­aget kan få bli politiker inom kommun, stat och landsting. Då skulle vi få ett varmare samhälle. Detta eftersom de styrande då skulle bättre förstå vad ett beslut innebär för individen i fråga.

Om man inte kan förstå att empati är den mest ekonomiska kvalitén vi har skall man av naturliga skäl inte vara chef eller politiker. Man är då enbart en belastning för hela systemet och bör rensas bort för allas bästa och sin egen.

Robert Brolin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden