Hallands Nyheter

Sjukhuset får sätta upp kamera vid entrén

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Sjukhuset i Varberg får tillstånd att montera en övervaknin­gskamera vid entrén. De senaste åren har sjukhuset utsatts för ett flertal brott och det ska nu förebyggas.

Det är entrén till Hallands sjukhus i Varberg på Träslövsvä­gen 68 som nu får klartecken att använda en kamera i porttelefo­nen. Den får endast användas kvälls- och nattetid när dörren är låst.

I SIN ANSÖKAN bifogade Hallands sjukhus statistik över alla brott verksamhet­en utsattes för mellan den 1 januari och 10 oktober förra året. Det var fem fall av inbrott, skadegörel­se, 18 fall av stöld och 40 fall av våld och hot. Dessutom hände 22 incidenter kring skalskydde­t och 20 som gällde säkerheten. Hälften av dessa brott ska ha begåtts i Varberg.

”Under dagtid är dörren olåst

Kameran kommer bara att vara igång när någon trycker på knappen. Den kommer inte att spela in något material.

men kvällstid låses den för att undvika att personer som inte har ärende in till sjukhuset (främst besök till patienter) kommer in. Väktare finns sedan en tid stationera­d på sjukhuset (under icke dagtid) men denna åtgärd anser vi inte tillräckli­g ur detta hänseende”, skriver Regionserv­ice i sin ansökan.

KAMERAN KOMMER BARA att vara igång när någon trycker på knappen. Den kommer inte att spela in något material.

”Det handlar om att bedöma vem som har rätt avsikter eller ej med sitt besök. Kameran kan hjälpa oss att se om det är en eller flera som vill komma in.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden