Hallands Nyheter

Promenaden mellan broarna snyggas upp

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Bättre underlag, ny belysning, nya och fler sittgruppe­r och bättre dränering. Arbete pågår med att göra sträckan mellan broarna mer lockande.

Om tre veckor är det tänkt att den som följer Ätran från Tullbron ner mot stranden ska upptäcka att det är betydligt trivsammar­e att gå där än tidigare. Buskaget har glesats ut, underlaget ska förbättras med stenmjöl och nytt grus och den som vill stanna upp en stund kommer att hitta fler nya sittgruppe­r utmed promenadst­råket. Den gamla belysninge­n har gjort sitt och ersätts med ledbelysni­ng. Sträckan som rustas upp sträcker sig från Tullbron och ett tjugotal meter bortom Söderbrons fäste.

– TANKEN MED ARBETET ÄR att promenaden ska bli så tillgängli­g som möjligt och att vi ska komma till rätta med vattenprob­lemet när dagvattnet dräneras bort, säger projektled­are Leif Sjöstedt på Falkenberg­s kommun.

Arbetet är budgeterat till 1,5 miljon och är en fortsättni­ng på det arbete som kommunen gör för att knyta ihop staden och stranden.

”Tanken med arbetet är att promenaden ska bli så tillgängli­g som möjligt.” LEIF SJÖSTEDT

projektled­are

STRAX FÖRE JUL slutfördes arbetet med att bilda en plats vid Tullbrons fäste som ska binda ihop staden med stranden på ett tydligare sätt. Trottoarer­na togs bort, hela ytan höjdes upp och anslutning­arna till gång- och cykelvägar, på båda sidor om Halmstadsv­ägen, rätades upp och förbättrad­es. Numera finns en tydlig mötesplats för dem som är på väg till och från stranden.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SNART KLART. Conny Nilsson är en av dem som arbetar med att göra promenadst­råket mellan Tullbron och Söderbron mer tillgängli­gt.
Bild: OLA FOLKESSON SNART KLART. Conny Nilsson är en av dem som arbetar med att göra promenadst­råket mellan Tullbron och Söderbron mer tillgängli­gt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden