Hallands Nyheter

Bilbrand utreds som mordbrand

- PETTER TARENIUS 010-471 52 46 petter.tarenius@hn.se

En bil som lämnat platsen med skrikande däck sätts i samband med bilbranden på Badhusväge­n under natten till fredagen. Branden som även spred sig till en byggnad utreds som mordbrand.

Branden som startade strax innan klockan ett på fredagsnat­ten och spred sig till en intilligga­nde industriby­ggnad. Polis misstänker att branden har anlagts.

– Enligt uppgifter ska det ha kommit en bil dit strax innan branden och dragit därifrån med skrikande däck, säger Lars-gunnar Perlinger, ställföret­rädande chef för Hallandspo­lisens enhet för grova brott.

Räddningst­jänsten lyckades dock släcka branden och någon person kom inte till skada. Polisen tekniker undersökte platsen under fredagsför­middagen.

– Det fanns inte mycket spår att säkra på platsen. Vi ska prata med målsägande­n nästa vecka så får vi se om vi får något mer att gå på, säger Lars-gunnar Perlinger som gärna tar emot eventuella tips och iakttagels­er från allmänhete­n.

Enligt uppgifter till HN försökte någon sälja bilen under torsdagen. Det blev dock ingen affär och kort därefter brann bilen.

Branden utreds nu som misstänkt mordbrand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden