Hallands Nyheter

Lite om:

Harpo Svensson

- 010-471 51 33 pk@hn.se

67 år Gift med Carina. ”Vi blev ihop 1969 på Calle Flygares teaterskol­a i Stockholm, där jag var lärare och hon elev.” * Bor: Vickyby gård, Slättåkra. * Gör: Hästuppföd­are och artist. Målar även tavlor. * Namnbyte: Harpo hette från början Jan i förnamn, men fick byta i mitten av 1970-talet när han var som populärast. ”Jag fick post från hela Europa där det stod Harpo, och till slut bad brevbärare­n mig att byta namn, på riktigt. * Skägg: Det skaffade Harpo för sjuåtta år sedan. ”Min tyske manager gillar det inte och pappa undrar fortfarand­e när jag ska raka mig.” * Tv-program på gång: ”Ett Svtteam har varit här och spelat in ett avsnitt till ’Hitlåtens historia’. Det handlar om ’Movie star’ och sänds någon gång till hösten”. * *

Det säger Harpo som dock är noga med att betona att han i alla år har skrivit nya låtar, för såväl barn som vuxna.

– Nyligen uppträdde jag ensam med akustisk gitarr på en visklubb i Arvika. Det var dagen efter terroratte­ntatet på Drottningg­atan och jag undrade hur det skulle gå – men det blev jättebra. Jag berättade om mitt liv, sjöng längre än planerat och det var en av mina bästa spelningar någonsin.

HARPO FYLLDE NYLIGEN 67 år och har inga tankar på pension.

– Men vi ska trappa ner lite när det gäller hästarna. Och musiken?

– Där är det tvärtom: en upptrappni­ng. Jag fortsätter åka till Tyskland och ska spela mer i Sverige. Det är perfekt att kombinera med livet på landet. När jag har varit borta en helg och spelat kommer jag ofta hem på söndagen, och då kör jag ut med min traktor och lyssnar på sportradio­n, som jag älskar. Det är som en skön fylla, en drogfri fylla.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: TT /GP ?? EN MOVIESTAR. Jan Harpo Svensson slog igenom på 70-talet.
Bild: TT /GP EN MOVIESTAR. Jan Harpo Svensson slog igenom på 70-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden