Hallands Nyheter

”Många är nöjda med en poäng här”

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Vid 21-tiden på fredag ser nog både Falkenberg och Gais att de inkasserat årets första seger. Hasse Eklund har det i alla fall klart för sig. – Vi behöver börja vinna matcher.

Det är två lag i behov av poäng i fredagens match mellan Falkenberg och Gais. Båda lagen står på noll i vinstkolum­nen hittills.

– Det som är positivt än så länge är att vi är svårslagna men det är klart att vi behöver vinna matcher, säger Falkenberg­s tränare Hasse Eklund. Hur viktigt är att det att få första segern, speciellt på den nya arenan?

– Man vill alltid ha en stark hemmastati­stik och känna att motståndar­na har det jobbigt här. Många lag är glada över en poäng när de kommer hit och vi har haft det tufft att få till det.

Trots noll segrar är Hasse Eklund i gott mod inför matchen.

– Vi var lite besvikna efter matchen mot Åtvidaberg där vi missade flera klara chanser men det har vi skakat av oss. Vi har haft bra träningar i veckan.

På skadefront­en har det också ljusnat en aning. Daniel Johansson spelade 45 minuter i tisdagens U21match mot Utsikten och är med i truppen mot Gais.

– Tobias Englund räknar vi ha i träning igen nästa vecka.

När det kommer till vad som inte riktigt har funkat ser Eklund problem i båda ändarna av planen.

– Försvarssp­elet har vi jobbat på. När det kommer till anfallsbit­en ser jag stor potential i båda Erik Pärsson och Viktor Götesson, de behöver bara erfarenhet. Vad blir nyckeln mot Gais?

– Att vi har bra kontroll på deras två forwards och att vi klarar av att hålla ett högt tempo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden