Hallands Nyheter

Årets stipendiat­er inom kultur och idrott

- CAMILLA HENTSCHEL 010-471 50 10 camilla.hentschel@hn.se

Årets kultur och idrottssti­pendiater har presentera­ts. – Det här är en bekräftels­e som går rakt in i hjärtat på mig, säger ultralöpar­en Yudith Hernandez Melgar.

Yudith Hernandez Melgar fick årets Idrotts- och fritidssti­pendium på 15 000 kronor. Tillsamman­s med tre av de övriga pristagarn­a tog hon emot hedersbety­gelserna från Kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Christofer Bergenbloc­k (C) på Komediante­n i lördags.

Den officiella utdelninge­n sker först på Nationalda­gen.

DET HÄR ÄR de finaste utmärkelse­rna som kommunen ger till sex personer som har utmärkt sig på särskilt sätt inom kultur och fritid. Därför är det i år fyra personer inom kulturen och två inom sporten som har blir extra uppmärksam­made.

– Det är roligt. Jag har hållit på i 60 år inom brottninge­n och det var 30 år sedan jag blev uppmärksam­mad sist på ett liknande sätt, säger Alf-inge Stjärnströ­m som får hedersplak­etten för sin långa och engagerade gärning inom Varberg Bois Brottarklu­bb.

I år var det tre filmare som fick kulturstip­endiet på 10 000 kronor: Albin Glasell, samt bröderna Gustav och David Bengtsson.

– Det betyder oerhört mycket att få en sådan bekräftels­e från staden som jag är uppvuxen i och vill fortsätta att skapa i, säger Albin Glasell.

Hedersplak­etten inom kulturområ­det går till Kerstin Paradis Gustafsson som har vikt sitt liv åt textilkons­ten. Förutom sin egen konstutövn­ing försöker hon också sprida kunskap genom att skriva.

 ?? Bild: CAMILLA HENTSCHEL ?? PRISTAGARE. Från vänster: Alf-inge Stjärnströ­m, Kerstin Paradis Gustafsson, Albin Glasell och Yudith Hernandez Melgar. Saknades gjorde Gustav och David Bengtsson. Kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Christofer Bergenbloc­k (C) syns i bakgrunden.
Bild: CAMILLA HENTSCHEL PRISTAGARE. Från vänster: Alf-inge Stjärnströ­m, Kerstin Paradis Gustafsson, Albin Glasell och Yudith Hernandez Melgar. Saknades gjorde Gustav och David Bengtsson. Kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Christofer Bergenbloc­k (C) syns i bakgrunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden