Hallands Nyheter

Två nollor sprack för Tvååker

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT sporten@hn.se

Tvååker, som har inlett säsongen med tre segrar och noll insläppta mål, tappade på lördagen sina första poäng. Men tränaren Mattias Lindström är ändå nöjd med insatsen.

– 1–1 borta på en dålig konstgräsp­lan är inte fy skam. Vi tar ett steg i taget, sa Mattias Lindström.

Det var en jämn match där Mattias Lindström ville lyfta lagets gemensamma insats.

– Idag tar vi hela laget över samma linje. Det är lagmoralen som behövs i sådana här matcher, sa Mattias Lindström.

LAGET HAR I veckan haft problem med sjukdomar och drabbats av ett koppel av förkylning­ar. Men det var en frisk trupp med samtliga spelare tillgängli­ga som åkte ned till Hittarp och Laröds IP.

Tvååker öppnade bra och var enligt Mattias Lindström bästa laget i första halvlek. Trots det kom baklängesm­ålet strax innan halvtidsvi­lan.

– De slår en djupledsbo­ll som rinner igenom lite för lätt. Sen får deras yttermittf­ältare till en bra skruv mot bortre krysset. Men ibland får man bara acceptera att motståndar­na gör bra saker, sa Mattias Lindström.

HITTARPS LEDNING HÖLL sig dock inte länge. Strax efter halvtidsvi­lan fick Tvååker en frispark 3-4 meter utanför straffområ­det i ett perfekt läge för en högerfot. Frisparken förvaltade­s av Rasmus Andersson som hittade krysset.

– Jag har inte vart frisparkss­kytt tidigare men blev uppsatt på listan inför förra matchen, så det var kul att få sätta den, sa Rasmus Andersson.

I slutet av andra halvlek missade Tvååker en straff och resultatet höll sig sedan matchen ut.

– Vi tappar det lite i andra och får ingen ordning på spelet, men vi är fortfarand­e obesegrade och har tio poäng på fyra matcher och det får man vara nöjd med, sa Rasmus Andersson.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? TÄT DUELL. Tvååkers anfallare Jakob Adolfsson försöker överlista Hittarps målvakt Hussein Hamzi. Toppmötet i västra tvåan slutade 1–1.
Bild: MATHILDA AHLBERG TÄT DUELL. Tvååkers anfallare Jakob Adolfsson försöker överlista Hittarps målvakt Hussein Hamzi. Toppmötet i västra tvåan slutade 1–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden