Hallands Nyheter

Looptroop Rockers firar 25 år

- PATRICK STANELIUS/TT

Det är ett kvarts sekel sedan Looptroop Rockers bildades i Västerås. Hiphopgrup­pen firar jubileet med att släppa nytt material i 25 veckor i rad. – Vi hade inte en tanke på att vi fortfarand­e skulle hålla på vid 40 års ålder, säger Magnus ”Embee” Bergkvist.

Det kommande halvåret blir en ständigt pågående högtid för Looptroop Rockers alla fans. Varje fredag från och med i dag kommer ett nytt släpp på digitala plattforma­r, och det rör sig inte enbart om Looptroops­inglar.

– Regeln är mer att det är låtar vi har varit med och gjort. Det kan vara Looptroop eller sologrejer, det kan vara instrument­ala låtar och även några ep-släpp med flera spår. Huvudsaken är att det har skett inuti vår ”Looptroopk­okong”, säger Embee.

Från 1992 till 2017, och sedan in i framtiden. Embee säger att han och de andra i gruppen inte hade kunnat föreställa sig att de fortfarand­e skulle vara aktiva in i medelålder­n.

– När vi gjorde våra första låtar tyckte jag att folk som var 18 var sjukt gamla. Tanken på att vi fortfarand­e skulle hålla på vid 40 års ålder var en omöjlighet förut. Samtidigt har vi aldrig tänkt tanken på att lägga ner heller. Det är fortfarand­e jävligt kul, säger han.

 ?? Bild: ERIK BY ERIK ?? UTDRAGET FIRANDE. Looptroop Rockers firar 25 år som grupp med att släppa ny musik i 25 veckor i rad.
Bild: ERIK BY ERIK UTDRAGET FIRANDE. Looptroop Rockers firar 25 år som grupp med att släppa ny musik i 25 veckor i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden