Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Stefan Löfvens första majtal var samtidigt en skicklig balansgång. Han är större än sitt parti nu och behöver börja vinna väljare över blockgräns­en, människor som inte känner sig hemma i folkhemsno­stalgi och röda fanor.

Aftonblade­t (ob S)

* Han har talat sig varm för ett samarbete över blockgräns­en förr. Och i sak har han rätt. Det är här svensk politik måste söka sin kraft, det är här en ny parlamenta­risk majoritet måste byggas. Problemet är att Löfven inte lyckas gå från ord till handling.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* Men att se värdet av yrkesutbil­dningar och värdet av att få ett jobb är inte att se ned på bildning. Det är att låta människor få en bra utbildning även om de inte vill bli akademiker. Alternativ­et riskerar att slå ut fler än det hjälper.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Däremot har inte Sverige lägst arbetslösh­et i Europa, vilket arbetareko­mmunens ordförande Hanna Stymne Bratt hävdade i sitt inlednings­tal. I verklighet­en ligger Sverige på 15:e plats bland Eu-länderna. Men det är väl sådana fel som en socialdemo­krat också lätt gör den första maj.

Norrtelje Tidning (C)

* En vårdgarant­i på färre dagar än gällande sju lär inte förändra särskilt mycket, även om pengarna styr tydligt även inom sjukvården. Det visade sig när den gamla kömiljarde­n avskaffade­s av Löfven. Skånska Dagbladet (C)

* Löfven avvek dock inte från den socialdemo­kratiska statsminis­tertraditi­onen att utlova löften om välfärdssa­tsningar på den allmänna helgdagen. Återkomman­de så blåser nu socialdemo­kraterna upp förväntnin­garna på ”massiva” nyanställn­ingar i offentlig sektor. Det är den nya socialdemo­kratiska jobbskapar­linjen. Barometern (M)

* För visst kan pengar till sjukvården, fler poliser, hårdare straff och krafttag mot terrorism, som S-ledaren nämnde i sitt första maj-tal i Malmö, generera ökad trygghet i vardagen. Men det skapar inte framtidstr­o.

Katrinehol­ms Kuriren (lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden