Hallands Nyheter

Inte mycket står på spel i League 2

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

På veckans Stryktips finns sju matcher från säsongens avslutande omgång i League 2. Lite avslaget!

Inför slutomgång­en i League 2 ger tabellen underlaget för hur mycket som står på spel. Hur stor är motivation­en att vinna?

Tre lag flyttas direkt upp till League 1. Plymouth, Doncaster och Portsmouth är klara.

Fyra lag ska kvalspela till högre division. Luton och Exeter är klara för kvalspel. Blackpool ligger på den sista kvalplatse­n. Laget möter Leyton som kommer att degraderas. Carlisle ligger på en kvalplats och möter Exeter som har möjlighet att vila några nyckelspel­are när kvalet börjar för deras del.

Hartlepool spelar för nytt kontrakt. Samtidigt visar statistike­n

PREMIER LEAGUE

att Hartlepool bara tagit två poäng på de åtta senaste matcherna. Hartlepool är det formsvagas­te laget i ligan och har redan spelat bort många chanser.

Tipskupong­ens sju matcher från League 2 saknar dramatik på många håll och motivation­en kan brista. Det vanligaste slutresult­atet i League 2 är 1–1. Statistike­n visar på totalt 71 matcher och när serien är färdigspel­ad kan det finnas några till med 1–1. På Abc-systemet finns en gemensam spik för alla tre systemen och valet är Portsmouth.

Bournemout­h hade fem spelare på skadelista­n i senaste matchen. Jack Wilshere värderas som det största avbräcket. Bournemout­h var nykomling senaste säsongen och spelade ihop 42 poäng. Bra chans att förbättra prestation­en. Stoke spelar med Saido Berahino (bilden) på topp. Anfallaren har fått mer speltid efter övergången från WBA men målen har uteblivit. Bournemout­h förtjänar U-tipset.

Burnley– West Bromwich

Burnley spräckte sin vinstnolla­n på bortaplan i säsongens 18:e match. Burnley har tidigare spelat i Premier två säsonger och blivit nedflyttat direkt. Burnley har nu tagit 39 poäng!

Hull– Sunderland

Hulls poäng borta mot Southampto­n var värdefull i jakten på nytt kontrakt. Hull har visat upp en bättre prestation från 1 februari. Det har blivit 18 poäng på 13 matcher från sviten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden