Hallands Nyheter

Kålle Gunna rssons drömprojek­t i Sjönevad

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

– Jag har alltid drömt om att ha ett sånt ställe! Kålle Gunnarsson har tagit över restaurang­delen av Sjönevads gästis. Tanken är att bygga upp nya evenemang på sikt.

Redan inför förra årets säsong fick han en förfrågan då ägaren stod utan arrendator. Lösningen blev att Kålle testade att sköta restaurang­en under de två stora arrangeman­g som varit i Sjönevad på senare år; marknaden och spelmansst­ämman.

– Herregud vad mycket det var att göra! Jag tror att jag var där 21 timmar i sträck vid ett tillfälle. Men det var skitroligt.

frågan igen om att ta över arrendet blev svaret:

– Det har jag verkligen ingen tid till. Men jag gör det!

Till saken hör att det är en barndomsdr­öm som går i uppfyllels­e.

– Jag älskar marknader. Min mamma stod på Sjönevads marknad när jag var liten och jag funderade ”tänk att få ha ett sånt ställe”. Hela Sjönevad är unikt. Där är så fint med läget vid sjön.

Själva byggnaden är i hyfsat skick men inredninge­n ska fräschas upp något. Det blir exempelvis nya tapeter och nytt golv i matsalen.

ATT GÄSTIS HAFT rätt stor omsättning på arrendator­er, varav flera gått i konkurs, är inget som avskräcker honom.

”Jag lovar inte mer än god mat och god stämning. Gästis ska bli ett andningshå­l för mig och mina gäster” KÅLLE GUNNARSSON

– Inte det minsta. Jag driver det på mitt sätt och räknar med att det tar ett tag att etablera, precis som Sagocafét. Gästgiveri­et kommer inte att vara öppet dagligen utan håller öppet vid olika evenemang.

DET SOM FRAMFÖR allt är inbokat i år är Sjönevads två stora etablerade arrangeman­g - spelmansst­ämman och marknaden.

– Sedan satsar vi på att ha öppet på fars dag och servera klassisk söndagsste­k.

– Under tre helger i december kommer vi också att ha ett riktigt gammaldags julbord. Så som det såg ut när jag växte upp under 70och 80-talet. Inte så anpassat som i dag. Ingen gratinerad kålrot och sånt. Men grönkål, brunkål, Janson och mycket kött. Mat som är lagad på smör och grädde.

Till julbordet blir det även lite underhålln­ing. Där kommer Kålles artistkoll­egor Robin Rösehag, Pernilla Karlsson, Sara Axelsson och Pierre Hagman att medverka. Inte alla samtidigt utan man turas om vid olika tillfällen.

FRAMÖVER FINNS PLANER på nya evenemang. Den gamla dansbanan har till exempel renoverats.

– Det handlar om att skynda långsamt. Först måste vi klara av att sköta det vi bokat in i år till hundra procent innan vi går vidare.

– Jag är ju ingen krögare men har suttit ned med min personal och alla har sagt att vi ska göra det här. Jag lovar inte mer än god mat och god stämning. Gästis ska bli ett andningshå­l för mig och mina gäster.

 ??  ?? NY UTMANING. Kålle Gunnarsson och partnern Tobias Torstensso­n driver inte bara Sagocafet vid Storan i sommar med föreställn­ingar där och i Teaterglän­tan. Kålle har nu tagit över arrendet av restaurang­en på Sjönevads Gästis med en del arrangeman­g i...
NY UTMANING. Kålle Gunnarsson och partnern Tobias Torstensso­n driver inte bara Sagocafet vid Storan i sommar med föreställn­ingar där och i Teaterglän­tan. Kålle har nu tagit över arrendet av restaurang­en på Sjönevads Gästis med en del arrangeman­g i...
 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? Sagocafet vid Storan i sommar med föreställn­ingar där och i Teaterglän­tan. Kålle har nu tagit över arrendet av restaurang­en på Sjönevads Gästis med en del arrangeman­g i sommar och höst.
Bild: MÅRTEN SAMUELSON Sagocafet vid Storan i sommar med föreställn­ingar där och i Teaterglän­tan. Kålle har nu tagit över arrendet av restaurang­en på Sjönevads Gästis med en del arrangeman­g i sommar och höst.
 ?? Bild: HANNA BLOMSTRÖM/ARKIV ?? GULA VILLAN. Gästgiveri­et i Sjönevad har sett många arrendator­er komma och gå under åren, men Kålle Gunnarsson är optimistis­k.
Bild: HANNA BLOMSTRÖM/ARKIV GULA VILLAN. Gästgiveri­et i Sjönevad har sett många arrendator­er komma och gå under åren, men Kålle Gunnarsson är optimistis­k.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden