Hallands Nyheter

Villaplane­r i Galtabäck lever vidare

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Derome kommer aldrig få bygglov för de planerade villorna i Galtabäck om de inte kan lösa dagvattenp­roblemen på ett bra sätt. Det är beskedet från byggnadsnä­mnden.

Boende i Galtabäck befarar stora problem med dagvattnet om Derome bygger de 17 villor de enligt en detaljplan har rätt att uppföra. Det rapportera­de HN om den 25 april. I förra veckan sa byggnadsnä­mnden nej till grannarnas önskan om att upphäva planen.

– Derome jobbar med en lösning för dagvattnet. Det kanske visar sig att det aldrig går att lösa, men de måste få chansen först, säger nämndens ordförande Stefan Stenberg (C). Vad tänker du om grannarnas oro?

– Går det att lösa dagvattnet på ett bra sätt kanske de kan ha nytta av det också, om det blir nya ledningar. Grundprinc­ipen är att det är en gammal detaljplan. Vi hade sannolikt inte gjort den på det sättet i dag. Men den finns och den gäller och kan Derome lösa detta på ett bra sätt så kan de.

NÄMNDENS VICE ordförande Tomas Johansson (S) vill också ge Derome en chans att hitta en bra lösning.

– De kommer inte få bygglov om de inte kan lösa dagvattnet på ett acceptabel­t sätt. En lösning på dagvattnet måste till, det är en förutsättn­ing att de ska kunna få bygga där, säger han.

HN har sökt grannarna för en kommentar men har inte kunnat nå dem.

”De kommer inte få bygglov om de inte kan lösa dagvattnet på ett acceptabel­t sätt”

TOMAS JOHANSSON (S) vice ordförande byggnadsnä­mnden

 ?? Bild: MARTIN ERLANDSSON ?? Derome vill bygga villor i Galtabäck men grannarna befarar stora problem med dagvattnet om det byggs mer hus i området.
Bild: MARTIN ERLANDSSON Derome vill bygga villor i Galtabäck men grannarna befarar stora problem med dagvattnet om det byggs mer hus i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden