Hallands Nyheter

Varbergs kommun bäst på miljöfordo­n

Varbergs kommun är bäst i Sverige på att använda sig av fordon som drivs av fossilfria bränslen. – Botkyrka, Stockholm och Varberg, som toppar årets lista, ligger i en klass för sig, säger Jonas Lööf, verksamhet­sledare på Miljöfordo­n Sverige i ett pressme

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Det är föreningen Miljöfordo­n Sverige som ligger bakom undersökni­ngen som visar vilka fordon som kommuner och landsting använder sig av i sin verksamhet. Varbergs kommun ligger i topp på listan, tillsamman­s med Stockholms stad och Botkyrka kommun.

– 2030 ska Sveriges fordonsflo­tta köra på fossilfrit­t bränsle. Det kräver en snabb omställnin­g. Kommuner och landsting är de som driver på utveckling­en och som kommit längst när det gäller elbilar och hybridbila­r, säger Jonas Lööf, verksamhet­sledare på Miljöfordo­n Sverige i pressmedde­landet.

Enligt Miljöfordo­n Sverige är det framförall­t den stora mängden av gas- och batterielf­ordon som gör att Varbergs kommun utmärker sig jämfört med övriga landet. 70 procent av personbila­rna i kommunens fordonsflo­tta drivs av fossilfria bränslen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden